Mano meilė tailandietiškam maistui per pastaruosius kelerius metus tapo mėgstamiausias iš visų kitų pasaulio virtuvių. Mėgstu tailandietišką virtuvę. O tai reiškia ne ką kita, kaip labai skanu.Taigi pats laikas tailandietiškam maistui! Šiandien ant stalo ateina tikra klasika. Tom Yam Goong - bene populiariausia tajų virtuvės sriuba. Rūgščiai aštrioje krevečių sriuboje dera viskas, kas apibūdina tailandietišką virtuvę.Beje, Tom reiškia - sriuba, Yam reiškia - mišrus, o Goong reiškia -krevetės.
Jeigu naudosite džiovintus grybus, pirmiausiai reikia juos užpilti verdančiu vandeniu ir išbrinkinti. Grybus supjaustykite griežinėliais.
Makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotes.
Puode storu dugnu ar Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite smulkintus česnakus, sukrėskite aromatingąją pastą ir kepkite 1-2 min. Po to užpilkite verdančiu sultiniu, suberkite krevetes, grybus, įberkite prieskonių ir virkite 5-6 min.
Į dubenėlius dėkite paruoštų makaronų, užpilkite karštos sriubos, įdėkite pupelių daigų, užberkite kalendrų, apšlakstykite sezamo aliejumi ir žaliųjų citrinų sultimis.