Tailandietiškos Tom Yum Goong sriubos receptas @Babaužiuko virtuvėlė


Receptai
Tailandietiška Tom Yum Goong sriuba
Publikuota:

Tailandietiška Tom Yum Goong sriuba
Mano meilė tailandietiškam maistui per pastaruosius kelerius metus tapo mėgstamiausias iš visų kitų pasaulio virtuvių. Mėgstu tailandietišką virtuvę. O tai reiškia ne ką kita, kaip labai skanu.Taigi pats laikas tailandietiškam maistui! Šiandien ant stalo ateina tikra klasika. Tom Yam Goong - bene populiariausia tajų virtuvės sriuba. Rūgščiai aštrioje krevečių sriuboje dera viskas, kas apibūdina tailandietišką virtuvę.Beje, Tom reiškia - sriuba, Yam reiškia - mišrus, o Goong reiškia -krevetės.
Reklama
Ingredientai:
- 8 vnt. Krevetės - karališkų nevirtų
- 1 sauja Shitake grybai - džiovinti (arba mum grybai)
- 2 skiltelės Česnakai
- 1 v.š. Tom Yam pasta
- 0,7 l Daržovių sultinys
- 100 g Makaronai - mėgstamų azijietiškų
- ½ vnt. Aitrioji paprika
- 1 a.š. Rudasis cukrus
- 1 v.š. Žuvų padažas
- 1 v.š. Sojos padažas
- 1 a.š. Sezamo aliejus
- 1 v.š. Augalinis aliejus
- ½ vnt. Žalioji citrina
- Kalendra - šviežių lapelių
Paruošimas:
- Jeigu naudosite džiovintus grybus, pirmiausiai reikia juos užpilti verdančiu vandeniu ir išbrinkinti. Grybus supjaustykite griežinėliais.
- Makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotes.
- Puode storu dugnu ar Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite smulkintus česnakus, sukrėskite aromatingąją pastą ir kepkite 1-2 min. Po to užpilkite verdančiu sultiniu, suberkite krevetes, grybus, įberkite prieskonių ir virkite 5-6 min.
- Į dubenėlius dėkite paruoštų makaronų, užpilkite karštos sriubos, įdėkite pupelių daigų, užberkite kalendrų, apšlakstykite sezamo aliejumi ir žaliųjų citrinų sultimis.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
