Šią užtepelę gaminu 2 skonių, pirma būna tik grybų užtepelė Kūčių vakarienei, o atroji su šonine, skirta Kalėdoms. Labiausiai mėgstu pateikti jas su skrudintu batonu arba krekeriais. O jūs ar gaminate grybų užtepėlės ? Be ko jūs neisivaizduojate savo Kūčių? Aš neįsivaizduoju be keptų miško grybų arba be grybų virtinukų, žuvies ir kučiukų!
Šiam receptui jums reikės virtuvinio trintuvo, kad sutrinti grybus. Grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, morkas sutarkuokite per burokinę tarką, svogūną supjaustykite smulkiai.
Dėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais.
Viską pakepkite kol suminkštės, o svogūnais bus auksinės spalvos.
Palaukite kol atvės ir sutrinkite su virtuviniu trintuvu. Jei gaminsite su šonine sutrinkite kartu su šonine.