Receptai
Užtepėlė su grybais Kūčioms ir Kalėdoms
Publikuota:
Užtepėlė su grybais kalėdoms
Šią užtepelę gaminu 2 skonių, pirma būna tik grybų užtepelė Kūčių vakarienei, o atroji su šonine, skirta Kalėdoms. Labiausiai mėgstu pateikti jas su skrudintu batonu arba krekeriais. O jūs ar gaminate grybų užtepėlės ? Be ko jūs neisivaizduojate savo Kūčių? Aš neįsivaizduoju be keptų miško grybų arba be grybų virtinukų, žuvies ir kučiukų!
Reklama
Ingredientai:
- 200 g Grybai - pievagrybių ar miško
- 1 vnt. Morkos - didelė
- ½ vnt. Svogūnai
- Augalinis aliejus - kepimui
- 50 g Kepta šoninė - traškios
- Krapai - papuošimui
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Šiam receptui jums reikės virtuvinio trintuvo, kad sutrinti grybus. Grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, morkas sutarkuokite per burokinę tarką, svogūną supjaustykite smulkiai.
- Dėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais.
- Viską pakepkite kol suminkštės, o svogūnais bus auksinės spalvos.
- Palaukite kol atvės ir sutrinkite su virtuviniu trintuvu. Jei gaminsite su šonine sutrinkite kartu su šonine.
- Patiekite pabarstę šviežiais krapais. Skanaus!
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!