Vištieną pabarstome prieskoniais, druska ir paliekame pasimarinuoti apie 0,5 val. Apvoliojame miltuose ir kepame, kol gražiai apskrus.
Daržoves nulupame ir pasmulkiname. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, paprikas juostelėmis, pomidorus kubeliais.
Keptuvėje arba troškintuve įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves. Supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius ir patroškiname apie 10 min.
Į daržovių masę sudedame apkeptą vištieną. Indą uždengiame dangčiu arba folija.
Kepame 160 ℃ orkaitėje apie 1 val. Atidengus kepame dar apie 10 min, kol vištiena šiek tiek apskrus. Pabarstome smulkintais žalumynais.
Notes
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ar galiu naudoti kitokius vištienos gabalėlius? Taip, galite naudoti bet kurią vištienos dalį, pvz., krūtinėlę, tačiau kepimo laikas gali skirtis.
Ar galima šį patiekalą paruošti be orkaitės? Taip, vietoj orkaitės galite troškinti ant viryklės uždengtame puode, kol mėsa suminkštės (apie 1 valandą).
Kokį pomidorų padažą geriausia naudoti?Naminis pomidorų padažas suteiks natūralesnį skonį, tačiau galite naudoti ir mėgstamą pirkta padažą.
Ar galima naudoti šaldytas daržoves? Taip, galite naudoti šaldytas daržoves, tik prieš kepinant jas rekomenduojama atšildyti.
Kuo patiekalą galima pagardinti? Galite pridėti kitų prieskonių, tokių kaip bazilikas, raudonėlis ar aitriosios paprikos, jei mėgstate aštresnius skonius.