Go Back
+ servings
Vištiena pomidorų padaže

Vištiena pomidorų ir paprikų padaže

Kviečiu į virtuvę
Dar vienas skanus būdas paruošti vištienai. Vištiena išsitroškina ir būna minkšta ir sultinga, neišsausėja pomidorų ir paprikų padaže.
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Papildomas laikas30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Servings 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai

Ingredients
  

Instructions
 

  • Vištieną pabarstome prieskoniais, druska ir paliekame pasimarinuoti apie 0,5 val. Apvoliojame miltuose ir kepame, kol gražiai apskrus.
  • Daržoves nulupame ir pasmulkiname. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, paprikas juostelėmis, pomidorus kubeliais.
  • Keptuvėje arba troškintuve įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves. Supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius ir patroškiname apie 10 min.
  • Į daržovių masę sudedame apkeptą vištieną. Indą uždengiame dangčiu arba folija.
  • Kepame 160 ℃ orkaitėje apie 1 val. Atidengus kepame dar apie 10 min, kol vištiena šiek tiek apskrus. Pabarstome smulkintais žalumynais.
    Vištiena pomidorų padaže

Notes

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galiu naudoti kitokius vištienos gabalėlius? Taip, galite naudoti bet kurią vištienos dalį, pvz., krūtinėlę, tačiau kepimo laikas gali skirtis.
  2. Ar galima šį patiekalą paruošti be orkaitės? Taip, vietoj orkaitės galite troškinti ant viryklės uždengtame puode, kol mėsa suminkštės (apie 1 valandą).
  3. Kokį pomidorų padažą geriausia naudoti? Naminis pomidorų padažas suteiks natūralesnį skonį, tačiau galite naudoti ir mėgstamą pirkta padažą.
  4. Ar galima naudoti šaldytas daržoves? Taip, galite naudoti šaldytas daržoves, tik prieš kepinant jas rekomenduojama atšildyti.
  5. Kuo patiekalą galima pagardinti? Galite pridėti kitų prieskonių, tokių kaip bazilikas, raudonėlis ar aitriosios paprikos, jei mėgstate aštresnius skonius.
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: