
Receptai
Vištiena pomidorų ir paprikų padaže
Publikuota:

Vištiena pomidorų ir paprikų padaže
Dar vienas skanus būdas paruošti vištienai. Vištiena išsitroškina ir būna minkšta ir sultinga, neišsausėja pomidorų ir paprikų padaže.
Reklama
Ingredientai:
- 8 vnt. Vištiena - tinka kumpeliai, blauzdelės, kulšelės, petukai
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 vnt. Paprika - geltona ir raudona
- 1 skiltelė Česnakai
- 2 vnt. Pomidorai
- 300 ml Pomidorų padažas
- 2 vnt. Lauro lapas
- ½ a.š. Česnako milteliai
- 1 a.š. Malta paprika
- Kvietiniai miltai - vištienai pavolioti
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
- Vištieną pabarstome prieskoniais, druska ir paliekame pasimarinuoti apie 0,5 val. Apvoliojame miltuose ir kepame, kol gražiai apskrus.
- Daržoves nulupame ir pasmulkiname. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, paprikas juostelėmis, pomidorus kubeliais.
- Keptuvėje arba troškintuve įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves. Supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius ir patroškiname apie 10 min.
- Į daržovių masę sudedame apkeptą vištieną. Indą uždengiame dangčiu arba folija.
- Kepame 160 ℃ orkaitėje apie 1 val. Atidengus kepame dar apie 10 min, kol vištiena šiek tiek apskrus. Pabarstome smulkintais žalumynais.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galiu naudoti kitokius vištienos gabalėlius? Taip, galite naudoti bet kurią vištienos dalį, pvz., krūtinėlę, tačiau kepimo laikas gali skirtis.
- Ar galima šį patiekalą paruošti be orkaitės? Taip, vietoj orkaitės galite troškinti ant viryklės uždengtame puode, kol mėsa suminkštės (apie 1 valandą).
- Kokį pomidorų padažą geriausia naudoti? Naminis pomidorų padažas suteiks natūralesnį skonį, tačiau galite naudoti ir mėgstamą pirkta padažą.
- Ar galima naudoti šaldytas daržoves? Taip, galite naudoti šaldytas daržoves, tik prieš kepinant jas rekomenduojama atšildyti.
- Kuo patiekalą galima pagardinti? Galite pridėti kitų prieskonių, tokių kaip bazilikas, raudonėlis ar aitriosios paprikos, jei mėgstate aštresnius skonius.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
