Receptai
Naminės varškės bandelės
Publikuota:
Jau vasaros vidurys, kuri kepinių pasaulyje gali reikšti tik vieną dalyką: atėjo laikas lengviems, ryškiems, vaisiniams desertams. Šioms varškės uogų bandelėms naudojama lengva, puri ir skani mielinė tešla. Jos užpildytos kreminiu varškės įdaru, o ant jų uogos. Jos yra puikus vasaros priešpečių skanėstas.
Naminės varškės bandelės su uogomis
Bandelės man primena laiką pas mamą namuose, o pastaruoju metu jaučiu didelę nostalgiją ir mamos ilgesį, galbūt dėl to, kad jos nebėra ir negaliu matytis, todėl pagalvojau, kad pagaminsiu kažką, kas perkelia jausmus namo… Kai praeitą vakarą jas kepiau, čia kvepėjo kaip kepyklėlė.Ne pats sveikiausias maistas, prisipažinsiu, bet velniškai skanus.
Reklama
Ingredientai:
- 30 g Šviežios mielės
- 250 ml Pienas
- 130 g Sviestas
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 250 g Cukrus
- 800 g Kvietiniai miltai
- 450 g Varškė - riebi
- 2 pakeliai Vanilinis cukrus
- 1 v.š. Bulvių krakmolas
- 1 žiupsnelis Druska
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Šviežios uogos - sezoninės
Paruošimas:
- Iš pradžių kildiname mieles: mieles ištirpiname 100ml šilto pieno (ne karšto), įberiame a.š cukraus, miltų beriame tiek, kad būtų tirštos grietinės konstintencijos. Uždengiame rankšluostuku ir statome šiltai, kol ims augti (gaunasi puri burbulinė masė).
- 3 kiaušinius mikseriu išplakame su 200 g cukraus ir 1 pak. vanilinio cukraus iki purios masės, kol ištirps cukraus kruopelės. Suburbuliavusią mielinę masę išmaišome su likusiu pienu ir kiaušinių mase.
- Sviestą, vos vos, patirpdiname, kad būtų minkštas ir įmaišome į mielinę masę.
- Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos, kepimo milteliais, persijojame ir pradžioje maišome su gsuta mase, vėliau minkome. Kuo daugiau minkisyme, tuo puresnius gausime kepinius.
- Tešlą statome šiltai ir apklojame rankšluostuku, kad iškiltu. Iškilus, išminkome ir kildiname dar kartą.
- Varškę ištriname su likusiu 50 g cukrumi ir 1 pak. vaniliniu cukrumi ir krakmolu (varškę triname su blenderiu, kad būtų kuo smulkesnė).
- Atskiriame kiaušinio baltymą, išplakame iki standžių putų ir sumaišome su varškės mase.Iškilusią tešlą, dar kartą išminkome.
- Dabar formuojame bandeles (iš šitos porcijos gaunasi 18-20 bandelių). Atgnybiame tešlos gabaliuką ir pasukame tarp rankų, kad būtų apvalus gumuliukas, dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi ir truputį priplojame. Pakildiname.
- Kai bandelės šiek tiek pakils, įmame stiklinę ir dugnu spaudžiame bandelės viduriuką, kad gautusi kaip duobutė. Į tą duobutę dedame varškės įdaro ir uogas. Bandelės kraštus patepame likusiu kiaušinio tryniu ir paliekame truputį pakilti.
- Statome į įkaitintą orkaitę ir kepame 180℃ karštumo orkaitėje, kol bandelės ims kvepėti ir gražiai apskrus.
- Labai skanu valgyti šiltas ir su pienu. Skanaus!
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!