
Meksikietiškos sriubos receptas
Meksikos virtuvė yra žinoma dėl savo drąsių skonių ir sočių patiekalų, o sriubos nėra išimtis. Sriuba, kurią šiandien pasiūlysiu ypač fantastiška virti kazane, griliuje arba lėtai virti orkaitėje. Pupelės ir kukurūzai įsisavina dangiškų prieskonių skonį meksikietiškos skonio sriubos sultinyje, o pomidorai suyra, kad sutirštėtų sriuba.
Ingredientai
- 400 g Maltos jautienos
- 2 vnt. Paprika
- 3 skiltelės Česnakai
- 1 skardinė Kukurūzai - konservuoti
- 1 skardinė Raudonos pupelės - konservuotos
- 2 skardinės Konservuoti pomidorai - savo sultyse
- 1 v.š. Pomidorų pasta
- 1 a.š. Kuminas
- 1 a.š. Aitrioji paprika
- 1 vnt. Svogūnai
- 1½ l Vanduo
- 5 v.š. Augalinis aliejus
- Druska - žiupsnelis
- Cukrus - žiupsnelis
- Žalieji svogūnai - laiškai
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Papildomai:
- 1 pak. načios traškučiai
- Sūris - fermentinis
Paruošimas
- Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite su šlakeliu aliejaus, po kelių minučių suberkite jautienos faršą, kuminus ir gerai pakepinkite.
- Baigdami įspauskite česnako skilteles, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, suberkite kubeliais supjaustytas paprikas, konservuotas pupeles ir kukurūzus, pomidorus savo sultyse, pomidorų pastą, įberkite aitriųjų pipirų, cukraus, druskos ir šviežiai maltų pipirų. Ir troškiname apie 1,5 val.
- Patiekite su svogūnų laiškais ir sūriu užkeptais načios traškučiais.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!