Receptai
Mocarelos ir pomidorų salotos
Šios Caprese salotos yra tiesiog klasikinės, lengvai pagaminamos ir tokios spalvingos. Jos gaminamos iš pomidorų, padegiant juos minkšta mocarela, pabarstoma druska, šlakeliu aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, balzamiko glaistu arba actu ir užpilant šviežių bazilikų užpilu. Tai toks paprastas užkandis ir vienos nuostabiausių salotų.
Tuoj įsibegės pavasario sezonas. Norisi įkvėpti jus pasigaminti nuostabių bei skanių salotų. Jums tikrai nereikia recepto ar daugiau nei kelių ingredientų. Jais galite mėgautis vos pabarstę druskos. Šias salotas galima pagardinti įvairiais actais, alyvuogių aliejais ir žolelėmis arba viskuo, ką turite po ranka. Tai taip pat puikus būdas naudoti tuos aliejus ir actus, kuriuos turite savo spintelėse ir ne visada rsate tikri, kur juos panaudoti.
Pomidorų salotų receptas su mocarela
Ingredientai:
- 450 g Pomidorai - griežinėliais supjaustyti
- 225 g Mocarela
- 1 vnt. Raudonieji svogūnai - supjaustytas
- 5 vnt. Džiovinti pomidorai
Užpilas
- 4 v.š. Alyvuogių aliejus
- 1 a.š. Vyno actas - raudonojo
- 1 a.š. Garstyčios - Dižono
- 4 v.š. Žalumynai - sukapoti bazilikas, krapai
- 1 skiltelė Česnakai
- Druska
- Juodieji pipirai
Paruošimas:
- Į lėkštę sudėkite pomidorus ir plėšyta mocarelą. Apibarstykite svogūnais ir saulėje džiovintais pomidorais.
- Sublenderiuokite visus užpilo komponentus ir užpilkite ant salotų.
- Pašlakstome dar alyvuogių aliejumi. Gausiai apibarstykite maltais juodaisiais pipirais.
- Salotas galite patiekti papuoštas prieskoniniais žalumynais.