Receptai
Sūrūs sausainiai su kmynais
Publikuota:
Mmm, ar jau jaučiate skonį? Jų traškumą? Tai yra tobūlas užkandis. Šie naminiai sausainiai yra kupini didelio, tikro skonio: nieko panašaus į parduotuvėje pirktus. Jie puikiai pagardinti ir traškūs. Dar geriau: juos taip smagu pasigaminti namuose!
Sūrių sausainių receptas su kmynais
Ar kada nors gaminote savo sūrius sausainėlius? Man patinka naminiai sausainiai - juos pasigaminti iš tikrųjų labai paprasta, o skonio galimybės yra beveik neribotos.Aš nusprendžiau nenaudoti jokių įmantrių prietaisų ar kombainų, tik geriausią įrankį - savo rankas. Kad galėčiau geriau pajausti tešlos tekstūrą, kad jei reikės galėčiau ją pakoreguoti ir galiausiai iškepčiau skanius sausainius.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 400 g Kvietiniai miltai
- 200 g Sviestas
- 2 vnt. Kiaušinio tryniai
- 2 v.š. Grietinė
- 2 v.š. Kmynai
- 1 a.š. Druska
Paruošimas:
- Miltus sumaišyti su druska, suberti ant lentos, sudėti iš šaldytuvo išimtą sviestą (beje jį galima stambiai sutarkuoti, mažiau reikės kapoti) ir vienu ar dviem peiliais kapoti, kol visi sviesto gabaliukai apsivels miltais.
- Sudėti trynius, grietinę ir rankomis suminkyti tešlą.
- Tešlą suspausti į gniužulą, sudėti į maistinę plėvelę ir mažiausiai 30 min. palaikyti šaldytuve.
- Atšaldyti tešlą, iškočioti ir formele ar dantytu ratuku, o jei neturite nei vieno tiks ir peiliu išpjauti norimos formos sausainėlius.
- Juos sudėti ant kepimo formos išklotos popieriumi, aptepti nuo tešlos likusiais baltymais, apibarstyti kmynais.
- Sausainėlius kepti 200 ℃ karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels (maždaug 10-15min).
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!