Receptai
Labai šokoladinis tortas
Publikuota:
Labai šokoladinis tortas
Tai GERIAUSIAS torto receptas kiekvienam šokolado mylėtojui! Šokoladinio biskvito sluoksniai, pertepti kreminiais šokoladiniais putėsiais, o ant viršaus krūva neryškių šokoladinių triufelių bei pyrago trupinių. Tortas sodrus, tankus bei purus. Tai nepanašus į bet kurį kitą šokoladinio torto receptą, kurį kada nors turėjote!Šis prabangus šokoladinis tortas yra puikus pasirinkimas bet kokiai šventei. Kai tik įmerksite šakutę į šį šokoladinį tortą, suprasite, kodėl tai yra geriausias šokoladinis tortas, kurį kada nors pagaminsite.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
Biskvitui:
- 400 g Cukrus
- 250 g Kvietiniai miltai
- 100 g Kakava
- 0,5 a.š. Kepimo soda
- 0,5 a.š. Kepimo milteliai
- 1 a.š. Druska
- 2 Kiaušiniai
- 250 ml Pienas
- 125 ml Augalinis aliejus
- 2 a.š. Vanilės ekstraktas
- 250 ml Vanduo - verdantis
Putėsiams:
- 330 g Juodas šokoladas
- 150 g Sviestas - kubeliais supjaustyto
- 150 ml Pienas
- 650 ml Grietinėlė - 36% riebumo
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180℃ karštumo. Kepimo popieriumi išklokite dvi apvalias 22cm kepimo formas.
- Į dubenį supilkite visus biskvito ingredientus (išskyrus vandenį) ir elektriniu maišytuvu išplakite iki vientisos masės. Tada supilkite verdantį vandenį, išmaišyti ir tešlą sukrėskite į paruoštas formas. Kepkite apie 30 min. Ar biskvitai iškepti, patikrinkite mediniu pagaliuku. Ataušinkite.
- Paruoškite putėsius. Į dubenį sudėkite šokoladą ir sviestą. Užvirinkite pieną ir dar verdantį užpilkite ant šokolado su sviestu. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Ataušinkite iki kambario temperatūros. Elektriniu maišytuvu išplakite grietinėlę, kol taps standi ir sumaišykite su šokolado mase. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
- Surenkame tortą: sviestu patepkite 22 cm skardą. Abu biskvitus perpjauname į dvi dalis horizontaliai. Dėkite vieną sluoksnį į paruoštą formą ir aptekite šokolado putėsiais. Kartokite, kol sutepsite visą tortą, tada pastatykite į šaldytuvą ir palaikykite bent 2 val.
- Na ir belieka puošti. Aš pasilikau truputį ganašo kraštams aptepti ir puošiau šokoladiniais triufeliais bei biskvito trupiniais.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!