Go Back
+ servings
Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica

Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica

Karolina Puodžiūtė
Šiaip ši sriuba turėjo būti kreminė, bet aš vis dar neturiu blenderio, todėl valgėme ne kreminę – kažin, ar apskritai aš ją kreminčiau darydama antrą kartą, nes buvo ir taip labai skanu.
3.50 | 2 įvertinimai
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Kategorija Sriubos
Servings 3 asmenims

Equipment

Keptuvė
Puodas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Paruoškite dilgėles: apsimovę pirštines nuplaukite šaltu vandeniu, o tada užplikykite dubenyje karštu. Palaikykite minutę-kitą, tada išimkite ir labai smulkiai sukapokite (storesnius kotelius išmeskite).
  • Juostelėmis supjaustykite kumpį, įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepkite, kol mėsa taps aukso spalvos. Išimkite iš keptuvės, atidėkite į šalį.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir bulvę. Įkaitinkite keptuvę su likusiais riebalais ir apkepkite joje svogūną, kol suminkštės.
  • Visus produktus, išskyrus sūrį ir kumpį, sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu. Virkite maždaug 30 minučių.
  • Baigiant virti, paragaukite, papipiruokite sriubą, patikrinkite, ar netrūksta druskos. Tada suberkite pusę parmezano ir išmaišykite. Tada jau galite sutrinti sriubą blenderiu. Jeigu norite skystesnės sriubos, įpilkite papildomai sultinio.
  • Patiekite sriubą: išpilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite dar parmezano ir pabarstykite kepto kumpio gabalėliais.

Pastabos

Sriubą tinka valgyti su traškia balta duona.
Proga Pietums
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: