Mus rasite
Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica
Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica

Receptai

Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica

Kai mama pirmą kartą vaikystėje išvirė sriubą iš dilgėlių, labai susirūpinau, kad reikės valgyti tą žolę. Dilgėlė tikrai nebuvo mano, ir, tikriausiai, jūsų, draugė. Tie maži akimirksniu iššokstantys gumbeliai ant nuogų kojų vasarą sukelia panašius jausmus, kaip ir nubalnoti keliai.

Ši sriuba yra panaši į lietuvišką, bet, kaip būdinga italikšai virtuvei, daug turtingesnė savo skoniu dilgėlių sriuba. Visiems ragavusiems patiko, sriuba jokių priekaištų nesusilaukė, reiškia, dedam į blogą.

Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica

Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica

Karolina Puodžiūtė
Šiaip ši sriuba turėjo būti kreminė, bet aš vis dar neturiu blenderio, todėl valgėme ne kreminę – kažin, ar apskritai aš ją kreminčiau darydama antrą kartą, nes buvo ir taip labai skanu.
3.50 | 2 įvertinimai
Reklama
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 50 minutes
Kategorija Sriubos
Porcijos 3 asmenims

Įrankiai

Keptuvė
Puodas
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Paruoškite dilgėles: apsimovę pirštines nuplaukite šaltu vandeniu, o tada užplikykite dubenyje karštu. Palaikykite minutę-kitą, tada išimkite ir labai smulkiai sukapokite (storesnius kotelius išmeskite).
  • Juostelėmis supjaustykite kumpį, įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepkite, kol mėsa taps aukso spalvos. Išimkite iš keptuvės, atidėkite į šalį.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir bulvę. Įkaitinkite keptuvę su likusiais riebalais ir apkepkite joje svogūną, kol suminkštės.
  • Visus produktus, išskyrus sūrį ir kumpį, sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu. Virkite maždaug 30 minučių.
  • Baigiant virti, paragaukite, papipiruokite sriubą, patikrinkite, ar netrūksta druskos. Tada suberkite pusę parmezano ir išmaišykite. Tada jau galite sutrinti sriubą blenderiu. Jeigu norite skystesnės sriubos, įpilkite papildomai sultinio.
  • Patiekite sriubą: išpilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite dar parmezano ir pabarstykite kepto kumpio gabalėliais.
Reklama

Pastabos

Sriubą tinka valgyti su traškia balta duona.
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų