
Receptai
Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica
Sužinosite: Išskleisti
Kai mama pirmą kartą vaikystėje išvirė sriubą iš dilgėlių, labai susirūpinau, kad reikės valgyti tą žolę. Dilgėlė tikrai nebuvo mano, ir, tikriausiai, jūsų, draugė. Tie maži akimirksniu iššokstantys gumbeliai ant nuogų kojų vasarą sukelia panašius jausmus, kaip ir nubalnoti keliai.
Ši sriuba yra panaši į lietuvišką, bet, kaip būdinga italikšai virtuvei, daug turtingesnė savo skoniu dilgėlių sriuba. Visiems ragavusiems patiko, sriuba jokių priekaištų nesusilaukė, reiškia, dedam į blogą.

Itališka dilgėlių sriuba – Zuppa Di Ortica
Ingredientai:
- 3 v.š. Alyvuogių aliejus extra virgin
- 4 griežinėliai Pancetta kumpis (tiks ir parūkyta šoninė)
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Bulvės
- 300 g Dilgėlės jaunos
- 100 g Rukola (garžgarstė)
- 1 l Daržovių sultinys (jei naudotaje kubelius, prireiks maždaug 2,5)
- 120 g Parmezanas tarkuotas
Paruošimas:
- Paruoškite dilgėles: apsimovę pirštines nuplaukite šaltu vandeniu, o tada užplikykite dubenyje karštu. Palaikykite minutę-kitą, tada išimkite ir labai smulkiai sukapokite (storesnius kotelius išmeskite).
- Juostelėmis supjaustykite kumpį, įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepkite, kol mėsa taps aukso spalvos. Išimkite iš keptuvės, atidėkite į šalį.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir bulvę. Įkaitinkite keptuvę su likusiais riebalais ir apkepkite joje svogūną, kol suminkštės.
- Visus produktus, išskyrus sūrį ir kumpį, sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu. Virkite maždaug 30 minučių.
- Baigiant virti, paragaukite, papipiruokite sriubą, patikrinkite, ar netrūksta druskos. Tada suberkite pusę parmezano ir išmaišykite. Tada jau galite sutrinti sriubą blenderiu. Jeigu norite skystesnės sriubos, įpilkite papildomai sultinio.
- Patiekite sriubą: išpilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite dar parmezano ir pabarstykite kepto kumpio gabalėliais.