Go Back
+ servings
Rūkyto upėtakio užtepėlė

Rūkyto upėtakio užtepėlė

Karolina Puodžiūtė
Visai neseniai tokią žuvies rūkymo fiestą rengėme su draugais, kur rūkėme didžiulį upėtakį. Dalį “sudraskėme” vietoje su alumi ir visomis prieš tai aprašytomis ceremonijomis, o iš likučio pagaminau puikiausią užtepėlę. Kuri per vėlyvus pusryčius su juoda duonele pradingo kaip mat.
4.50 | 2 įvertinimai
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes

Equipment

Puodas
Tarka

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Išrinkite kaulus iš upėtakio. Sutrinkite žuvies gabalėlius su šakute.
  • Kietai išvirkite kiaušinius. Sutarkuokite burokine tarka atvėsintus kiaušinius, agurką.
  • Svogūną smulkiai sukapokite, apkepkite aliejuje iki švelniai pagels. Nusausinkite nuo riebalų.
  • Dubenyje sumaišykite: žuvį, kiaušinius, agurką, svogūnus, smulkiai kapotas petražoles ir krapus.
  • Įspauskite citrinos sultis, įliekite aliejų, įberkite pagal skonį juoduosius maltus pipirus ir druską.
  • Viską išmaišykite ir palaikykite apie pusvalandį, kad visi skoniai įsigertų.

Pastabos

Labai skanu su juoda duona.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: