Mus rasite
Rūkyto upėtakio užtepėlė
Rūkyto upėtakio užtepėlės receptas @būvis.lt

Receptai

Rūkyto upėtakio užtepėlė

Jau gyriausi, kad savo sodyboje turiu rūkyklą, kurioje rūkome žuvį, daržoves, kartais ir mėsą. Bet su pastarąja būna labai daug žaidimo, o ir rūkytų gaminių nesame dideli gerbėjai, tad mėsytė lieka geriau šį amatą išmanantiems žmonėms. Tačiau žuvies rūkymo meną mano vyras, sakyčiau, yra įvaldęs tobulai. Dažniausiai tai būna karšto rūkymo žuvis, nes valgytojų noras kuo skubiau paragauti, veikia ir rūkymo būdą. Kaip juokiamės, kad su šakutėmis rikiuojamės prie pačios rūkyklos, nelaukdami, kol ant stalo atsiras išrūkyta žuvis. Dažniausiai pusė žuvytės ten ir pradingsta, kita jau ragaujama padėjus ant laikraščio, pirštais plėšant ir užgeriant alumi. Tai būna tikra draugų fiesta. Iš vieno bliūdo, susėdę ratu, vienodai čepsint ir aikčiojant. Tokie vakarėliai visada pavyksta visu 100 procentų.

Rūkyto upėtakio užtepėlė

Rūkyto upėtakio užtepėlė

Karolina Puodžiūtė
Visai neseniai tokią žuvies rūkymo fiestą rengėme su draugais, kur rūkėme didžiulį upėtakį. Dalį “sudraskėme” vietoje su alumi ir visomis prieš tai aprašytomis ceremonijomis, o iš likučio pagaminau puikiausią užtepėlę. Kuri per vėlyvus pusryčius su juoda duonele pradingo kaip mat.
4.50 | 2 įvertinimai
Reklama
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 5 minutes
Bendras laikas 15 minutes

Įrankiai

Puodas
Tarka
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Išrinkite kaulus iš upėtakio. Sutrinkite žuvies gabalėlius su šakute.
  • Kietai išvirkite kiaušinius. Sutarkuokite burokine tarka atvėsintus kiaušinius, agurką.
  • Svogūną smulkiai sukapokite, apkepkite aliejuje iki švelniai pagels. Nusausinkite nuo riebalų.
  • Dubenyje sumaišykite: žuvį, kiaušinius, agurką, svogūnus, smulkiai kapotas petražoles ir krapus.
  • Įspauskite citrinos sultis, įliekite aliejų, įberkite pagal skonį juoduosius maltus pipirus ir druską.
  • Viską išmaišykite ir palaikykite apie pusvalandį, kad visi skoniai įsigertų.
Reklama

Pastabos

Labai skanu su juoda duona.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų