Go Back
+ servings
Šviesi plikyta duona

Šviesios plikytos duonos receptas

Karolina Puodžiūtė
Dabar kepykla likus tik mano prisiminimuose (jos vietoje automobilių servisas), tačiau eidama pro šalį atrodo vėl užuodžiu šviežiai kepamos duonos kvapą ir netgi jaučiu burnoje jos skonį… Vaikystės duonos skonio nepakartosiu niekada, tačiau naminę duonelę iškepti galiu. Ši plikyta duonelė jau tapo mano mėgstamiausia.
Receptas adaptuotas iš knygos “Kepame duoną namuose”.
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour
Papildomas laikas2 hours 30 minutes
Total Time 4 hours 10 minutes
Kategorija Duona
Servings 5 asmenims

Equipment

Ingredientai
  

Plikiniui

Tešlai

Paruošimas
 

  • Plikiniui miltus, kmynus, sėmenis supilame į dubenį ir užplikome karštu vandeniu. Labai gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų ir atvėsiname.
  • Mieles ištirpiname drungname vandenyje su cukrumi ir medumi, sudedame atvėsusį plikinį ir gerai išmaišome.
  • Didelaime dubenyje sumaišome miltus, druską. Padarome duobutę ir supilame į ją plikinio ir mielių masę.
  • Po truputį gerai išmaišome. Tešla labai lipni, todėl tam kad galėtumėt minkyti dar pridėkite po truputį miltų.
  • Užminkytą tešlą kildinti dubenyje šiltai apie 2 val.
  • Pakilusią tešlą dar kartą perminkome ir formuojame kepaliuką, dedame į kepimo popieriumi išklotą formą ir dar pakildome apie 30 min.
  • Kepti 190-200 laipsnių orkaitėje. Iškepusi duonelė ją pabeldus turi dusliai skambėti.

Pastabos

Iškeptą duoną aptepti vandeniu ir uždengti švariu rankšluoščiu, kad suminkštėtų pluta. Skanaus!
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: