Yra patiekalų, kurie suvokiami tik kaip šventiniai, ir yra patiekalų, kurie gaminami specialiai Naujiesiems metams ar kalėdoms ir be šio patiekalo ši šventė neįsivaizduojama. Tikriausiai galite atspėti, kad šis patiekalas yra salotos, pavadintos „Balta mišrainė“.
Imkite puodą. Sudėkite bulves ir užpildykite vandeniu. Pastatykite ant viryklės ir virkite, kol visiškai išvirs. Tada bulves reikia atvėsinti, nuvalyti ir supjaustyti kubeliais.
Tą patį reikia padaryti su virta dešra (supjaustyti kubeliais). Tada puode išvirkite kiaušinius. Kol kiaušiniai verda, į dubenį smulkiai supjaustykite svogūną. Tada 10-čiai minučių užpilkite verdančiu vandeniu. Svogūną nuplaukite šaltu vandeniu, o kiaušinius nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Po viso šito smulkiai supjaustykite agurkus. Tada visus paruoštus ingredientus, taip pat žirnelius, sudėkite į salotų dubenį, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite majonezu. Nepamirškite papuošti žalumynais. Mūsų Balta mišrainė su dešra yra paruošta!