Go Back
+ servings
Bosnijos koldūnai “Bosnak mantı”

Bosnijos koldūnai “Bosnak mantı”

Karolina Puodžiūtė
Tradiciškas mėsos įdaras visada gali būti pakeičiamas į bulvių ar špinatų įdarą.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 40 minutes
Cook Time 40 minutes
Papildomas laikas20 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes

Equipment

Kočėlas

Ingredients
  

Tešlai:

Įdarui:

Instructions
 

  • Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į dubenį, suberkite druską ir supilkite vandenį. Minkykite tešlą apie 5 minutes.Tešla gali šiek tiek lipti prie pirštų, todėl tiesiog patepkite delnus alyvuogių aliejumi. Padalinkite tešlą į 8 gabalėlius, suformuokite sutuliukus ir sudėkite ant aliejumi pateptos didelės lėkštės. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve apie 1 valandą.
  • Paruoškite įdarą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite į dubenį. Sudėkite maltą mėsą, suberkite džiovintą raudonėlį, smulkiai pjaustytas petražoles, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  • Imkite vieną tešlos gabalėlį, jį šiek tiek aptepkite alyvuogių aliejumi ir lėtai ištampykite į stačiakampio formos gabalą. Tešla turi būti beveik permatoma, jei kartais tampant įplįštų, nesirūpinkite, tiesiog lėtai tempkite kitose tešlos vietose. Kuo ploniau ištampysite, tuo traškesnė tešla gausis.
  • Viename tešlos gale paskleiskite šiek tiek įdaro ir tešlą susukite į ritinėlį. Supjaustykite į 3 cm gabalėlius. Imkite kiekvieną gabalėlį ir jo kraštus užsauskite ir užlenkite į apačią, kad nesimatytų įdaras.
  • Dėkite pyragėlius į aliejumi išteptą 30cm skermens metalinį ar stiklinį indą. Pagamintus pyragėlius dėkite vieną šalia kito, kol užpildysite visą indą.
  • Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi (apie 2 valg.š.) ir aptepkite mišiniu pagamintus koldūnus.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Kepkite koldūnus apie 35 minutes, kol viršus gražiai apskrus.
  • Pateikite koldūnus su naturaliu jogurtu arba pomidorų padažu, tačiau juos skanu valgyti tiesiog su sezoninėmis salotomis.
    Bosnijos koldūnai “Bosnak mantı”

Bulvių įdaras:

  • 3 vidutinio dydžio virtas bulves sutrinkite šakute.
  • 1 svogūną arba porą supjaustykite kubeliais ir apkepinkite apie 10 minučių keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
  • Įdėkite 1 arb.š. pomidorų pastos, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  • Sudėkite bulves, dar kartą išmaišykite. Įdarą atvėsinkite ir naudokite įdarant koldūnus.

Špinatų ir varškės įdaras:

  • 300g špinatų nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Užpilkite verdančiu vandeniu.
  • Po 2 minučių vandenį nupilkite, nusausinkite špinatus išpausdami kiek pavyksta daugiau vandens.
  • Sumaišykite špinatus su 200g varškės.
  • Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, bei ½ a.š. tarkuotos citrinos žievele.
  • Išmaišykite ir naudokite, kaip įdarą koldūnams.
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: