Go Back
+ servings
Paruošti bulvių vafliai

Bulvių vafliai

Karolina Puodžiūtė
Šie bulvių vafliai yra puiki alternatyva tradiciniams bulviniams blynams – juos lengviau paruošti, o traški tekstūra puikiai dera su švelniu grietinės skoniu. Jie yra sotūs, skanūs ir tinkami tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Įdėję šviežių žalumynų, suteiksite jiems gaivos ir spalvos.
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Bulves nuskuskite, išplaukite ir sutarkuokite stambia tarka.
  • Bulvių masę nuspauskite, kad pašalintumėte vandens perteklių.
  • Į masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kapotus žalumynus ir pagardinkite druska. Gerai išmaišykite.
  • Įkaitinkite vaflinę ir lengvai ją ištepkite aliejumi. Kepkite vaflius, kol taps traškūs ir auksinės spalvos.
  • Patiekite su grietine, kad būtų sultingesni. Taip pat galite patiekti su keptu kiaušiniu.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitokias daržoves? Taip, galite pridėti tarkuotų morkų ar cukinijų, tačiau reikės papildomai nuspausti skysčio perteklių.
  2. Ar galima išsiversti be miltų? Taip, tačiau vafliai gali būti trapesni ir sunkiau išlaikyti formą.
  3. Ar šie vafliai tinka laikyti šaldytuve? Taip, galite laikyti uždarame inde šaldytuve iki 2 dienų ir pašildyti prieš patiekiant.
  4. Ar būtina naudoti grietinę? Rekomenduojama, nes grietinė suteikia drėgnumo, tačiau galite pakeisti jogurtu ar padažu pagal skonį.
  5. Kaip galima pagerinti traškumą? Pridėkite truputį daugiau miltų arba kepkite vaflinėje šiek tiek ilgiau, kol taps auksinės spalvos.

Maistinė vertė

Calories: 520kcalCarbohydrates: 95gProtein: 13gFat: 10g
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: