Go Back
+ servings
Burokėlių sriuba su grybais

Burokėlių sriubos receptas su grybais

Babaužiuko virtuvėlė
Kad ir kaip nuspręstumėte ją vadinti, neabejotinai, kad ši sodriai rausvo atspalvio burokėlių sriuba traukia akį. Dauguma slavų šalių dar ginčijasi dėl barščių kilmės, tačiau dauguma maisto istorikų sutinka, kad šis šedevras sukurtas Ukrainoje. Šaltas Ukrainos klimatas, kur ji laikoma nacionaline sriuba, greičiausiai yra iš ten, kur ją pirmą kartą buvo vaišinama.
Daugelis Vidurio ir Rytų Europos šalių nuo to laiko pridėjo įvairių ingridientų, kad pagamintų šią sriubą. Lenkijoje barščiai yra skaidrus sultinys, o Baltarusijoje - tiršta sriuba. Tačiau Ukrainoje yra daugiau barščių rūšių nei bet kur kitur pasaulyje. Ir valgoma su šviežiai krptomis bandelėmis aplietumis žalūmynų sviestu afba ant juodos duonos užtepus krienių bei plonai papjaustytais sūdytais lašiniais.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Total Time 1 hour 55 minutes
Servings 4 asmenims

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Į šaltą vandenį sudėti supjaustytą kiaulieną. Užverdame, nugraibome putas, dedame grybus ir išverdame sultinį.
  • Prieš virimo pabaigą pakepinti prieskonines daržoves ir prieskonius. Dedame į sultinį.
  • Bulves supjaustytas dedame į sriubą ir verdame kol apminkštės.
  • Tada sudedame marinuotus burokėlius, užverdame.
  • Patiekiant, užbaliname grietine.
    Burokėlių sriuba su grybais
Proga Pietums
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: