Mus rasite
Tikri Ukrainietiški barščiai
Ukrainietiškų barščių receptas @būvis.lt

Receptai

Ukrainietiški barščiai

Turiu gerą, ukrainietiškas šaknis turinčią draugę. Kai ji nusprendžia draugus pavaišinti savo firminiais barščiais, kiekvieną kartą atrodo, jog niekada jų neatsivalgysiu. O kai ji prabyla dar apie gaminimo įvairovę, kokia eile dėlioti visus ingredientus, tai pasidaro baisoka, nes skamba kaip didžiausias mokslas. Bet vieną svarbiausią niuansą išdavė, kad reikia nepatingėti, ir visas daržoves šiek tiek apkepti, nes skonis tampa dar įdomesnis.

Aš pati, virdama burokėlių sriubą, nes barščiais dabar jau nebegaliu jos vadinti, gaminu ypač paprastai. Išsiverdu sultinį, tada sudedu visas reikalingas sriubai daržoves. Ir tiek žinių. Kartais pagardinu džiovintais baravykais, kartais tiesiog sukrečiu konservuotų burokėlių vietoj šviežių, o kai netingiu, tai gaminu Nidos lenkiškus barščius.

Tikri Ukrainietiški barščiai

Skanūs Ukrainietiški barščiai

Karolina Puodžiūtė
Šį kartą išbandžiau ukrainietiškus, pagal savo draugę. Šaukštas nuo tirštumo juose turėjo stovėti, bet dėl šeimos valgymo ypatumų, šiek tiek pakoregavau.
5 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 1 hour 10 minutes
Bendras laikas 1 hour 25 minutes
Porcijos 7 asmenims

Įrankiai

Puodas
Keptuvė
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Iš vakaro užmerkite pupeles. Jos puikiai išbrinks iki sriubos virimo pradžios.
  • Į puodą sudėkite jautienos šonkauliukus. Užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant mažos ugnies, nugraibant susidariusias putas. Suberkite prieskonius, išskyrus petražoles. Kai nebeliks putų, suberkite išbrinkusias pupeles.
  • Burokėlius supjaustykite šiaudeliais, bulves kubeliais. Morką sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite.
  • Keptuvėje apkepkite svogūnus su česnakais, kol šie švelniai pagels. Suberkite į puodą.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepkite bulves su morkomis. Šioms suminkštėjus, sudėkite į puodą su sultiniu.
  • Galiausiai apkepkite šiaudeliais pjaustytus burokėlius ir vėl šiems apkepus, suberkite į puodą ir troškinkite ant mažos ugnies mažiausiai 40 minučių. Bet šiaip barščiai yra patys skaniausi kitą dieną.

Video

Reklama

Pastabos

Tiekiant į stalą, būtinai pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir įdėkite šaukštą grietinės. Jeigu ją valgote.
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų