Go Back
+ servings
Medaus duonos receptas su aguonomis

Citrininė medaus duona su aguonomis

Karolina Puodžiūtė
Tik iškepusi duona gavosi keistai tamsi viduje, nors miltus naudojau tuos pačius kaip visuomet.
3 | 1 įvertinimas
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Papildomas laikas2 hours
Total Time 4 hours
Kategorija Duona
Servings 4 asmenims

Equipment

Ingredients
  

Instructions
 

  • Mieles ištriname su 1 v.š cukraus, 4 v.š miltų ir 100ml šilto pieno.
  • Košelę paliekame šiltai 20 min.
  • Dubenyje sumaišome miltus, druską ir aguonas.
  • Likusį cukrų, medų, tarkuotą citrinos žievelę, sultis, plaktą kiaušinį, tirpintą sviestą gerai išmaišome dubenėlyje.
  • Masę sujungiame su mielių košele, gerai išmaišome ir užpilame šiltu pienu. Vėl permaišome.
  • Masę pilame į miltų mišinį ir maišome, maišome maišome, kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti rankomis. Jeigu reikia (man reikėjo) pridėti daugiau miltų.
  • Užminkome elastingą, maloniai minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
  • Dedame į miltais pabarstytą dubenį ir kildiname šiltai apie 1,5 val.
  • Perminkome, suformuojame kepaliuką, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar pakildiname apie 30 min.
  • Kepame 180-190℃ laipsnių orkaitėje apie 1-1,5val. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.
  • Karštą iškepusią duonelę aptepame pienu, kad suminkštėtų plutelė.
    Medaus duonos receptas su aguonomis

Notes

P.S. pieną į mielių mišinį pilkte labai atsargiai ir gerokai pravėsintą, nes citrinos sultys pernelyg šiltą pieną gali sutraukti. Skanaus!!!
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: