Receptai
Medaus duona su aguonomis
Publikuota:
Dievinu aguonas ir viską su aguonomis, todėl šita duonelė tooooobulyyyybė mano skoniui. O jau koks neišpasakytas aromatas namuose ją bekepant!
Citrininė medaus duona su aguonomis
Tik iškepusi duona gavosi keistai tamsi viduje, nors miltus naudojau tuos pačius kaip visuomet.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 500 g Kvietiniai miltai - man prireikė daugiau
- 20 g Šviežios mielės
- 280 ml Pienas - šiltas
- 3 v.š. Aguonos
- 5 v.š. Medus
- 2 v.š. Cukrus
- 1 vnt. Citrina - nutarkuota žievelė +sultys
- 1 vnt. Kiaušiniai - lengvai suplakto
- 2 v.š. Sviestas - ištirpintas
- Druska - žiupsnelis
Paruošimas:
- Mieles ištriname su 1 v.š cukraus, 4 v.š miltų ir 100ml šilto pieno.
- Košelę paliekame šiltai 20 min.
- Dubenyje sumaišome miltus, druską ir aguonas.
- Likusį cukrų, medų, tarkuotą citrinos žievelę, sultis, plaktą kiaušinį, tirpintą sviestą gerai išmaišome dubenėlyje.
- Masę sujungiame su mielių košele, gerai išmaišome ir užpilame šiltu pienu. Vėl permaišome.
- Masę pilame į miltų mišinį ir maišome, maišome maišome, kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti rankomis. Jeigu reikia (man reikėjo) pridėti daugiau miltų.
- Užminkome elastingą, maloniai minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
- Dedame į miltais pabarstytą dubenį ir kildiname šiltai apie 1,5 val.
- Perminkome, suformuojame kepaliuką, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar pakildiname apie 30 min.
- Kepame 180-190℃ laipsnių orkaitėje apie 1-1,5val. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.
- Karštą iškepusią duonelę aptepame pienu, kad suminkštėtų plutelė.
Reklama
Pastabos
P.S. pieną į mielių mišinį pilkte labai atsargiai ir gerokai pravėsintą, nes citrinos sultys pernelyg šiltą pieną gali sutraukti. Skanaus!!!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!