Įdarui galite naudoti įvairius ingredientus: maltą mėsą, grybus, sūrį, varškę, daržoves ir kt. Tai leidžia eksperimentuoti su skoniais ir kurti naujus kulinarinius šedevrus.
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir išmaišykite. Atskirame inde suplakite kiaušinius šakute, įpilkite grietinės, majonezo, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Iš cukinijų išspauskite visas sultis, o krapus susmulkinkite į mišinį. Cukinijų mišinį supilkite į kiaušinių mišinį ir dalimis persijokite miltus.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į cukinijų mišinį, užminkykite tešlą. Kepimo skardą uždenkite pergamentu, sutepkite augaliniu aliejumi ir paskirstykite ant jos tešlą.
Pyragą kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Tada apverskite pyragą aukštyn kojomis ir nuimkite pergamentą.
Įdarui susmulkinkite petražoles ir krapus, suberkite česnako skilteles, įdėkite grietinės. Į masę suberkite lydytą sūrį ir išmaišykite.
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Pirmiausia gautu įdaru aptepkite plutą ir tada sudėkite pomidorus.
Viską susukti į ritinį ir uždengtą plėvele palikti šaldytuve 1 valandai.
Rezultatas – skanus ir sotus cukinijų vyniotinis. Galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba, pavyzdžiui, prie mėsos.