Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Dilgėlių sriuba su jautiena
Karolina Puodžiūtė
Išbandykite šią sočią mėsos sriubą su daržovėmis ir šviežiomis dilgėlėmis.
3
| 1 įvertinimas
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
1
hour
hr
30
minutes
mins
Papildomas laikas
20
minutes
mins
Total Time
2
hours
hrs
10
minutes
mins
Kategorija
Daržovių sriubos
,
Sriubos
Virtuvė
Pasaulio virtuvė
Servings
4
asmenims
Equipment
Puodas
Ingredientai
1x
2x
3x
900
g
Jautiena
-
ant kaulo
2½
l
Vanduo
500
g
Bulvės
150
g
Morkos
1
vnt.
Svogūnai
150
g
Dilgėlės
Druska
-
pagal skonį
Juodieji pipirai
-
pagal skonį
Gaminimo režimas
Neleisk ekranui užmigti!
Paruošimas
Sudėkite jautieną į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirus nugriebkite putas. Virkite ant mažos ugnies 1–1,5 valandos.
Mėsą nuimkite nuo kaulų ir supjaustykite. Sultinį nukoškite ir vėl užvirinkite.
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, o morkas ir svogūnus – smulkiais gabalėliais. Sudėkite į sultinį ir virkite 10 minučių.
Dilgeles nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Nusausinkite ir nuplėškite lapus.
Mėsą ir dilgėles įmaišykite į sriubą. Pagardinkite
druska
ir pipirais. Virkite 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar 10 minučių.
Proga
Pietums
Patiko receptas?
Parašykite žemiau
komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
10 patiekalų velykoms
Kiaušinių dažymas
Salotos velykoms
Mišrainės velykoms
Mėsos patiekalai velykoms
Silkė velykoms
Tortai velykoms
Beatos užtepėlės
Beatos obuolių pyragas
Greiti užkandžiai svečiams
Gaivi krabų lazdelių mišrainė