Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Estiškas cinamono pyragas
Karolina Puodžiūtė
Šis naminis cinamono pyragas pagaminamas greitai ir lengvai.
4
| 1 įvertinimas
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
35
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
50
minutes
mins
Kategorija
Pyragai
Virtuvė
Estijos virtuvė
Servings
4
Equipment
Orkaitė
Kočėlas
Ingredients
1x
2x
3x
300
g
Kvietiniai miltai
½
a.š.
Druska
120
ml.
Pienas
-
šiltas
15
g
Šviežios mielės
-
(arba 1 pakelis aktyviųjų sausų mielių)
30
g
Sviestas
-
išlydytas
1
vnt.
Kiaušiniai
-
trynis
1
a.š.
Cukrus
3
v.š.
Cinamonas
Gaminimo režimas
Neleisk ekranui užmigti!
Instructions
Mieles ir cukrų sumaišykite su šiltu pienu ir palikite kelioms minutėms, kol mielės pradės burbuliuoti ir putoti.
Sudėkite kiaušinio trynį, ištirpintą sviestą, miltus ir druską, tada užminkykite tešlą ir suformuokite rutulį.
Padėkite tešlą į dideli, pateptą dubenį, uždenkite ją ir padėkite šiltoje vietoje, kol tešla padidės dvigubai (apie 1 valandą).
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite tešlą iki 1 cm storio.
Paskirstykite ištirpintą sviestą per visą tešlos paviršių, tada pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.
Susukite tešlą ir naudodami peilį perpjaukite išilgai per pusę.
Susukite abi puses kartu, kaip parodyta nuotraukoje.
Suteikite apvalią formą, tada perkelkite į kepimo skardą (išteptą sviestu arba padengtą kepimo popieriumi).
Užtepkite likusį sviestą ir pabarstykite ant viršaus šiek tiek cukraus ir cinamono mišinio. Kepkite 30–35 minutes, kol viršus taps auksiniu.
Po 5–10 minučių sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 °C, kad nesudegintumėte pyrago.
Notes
Jei norite, galite pagardinti pyragą cukraus glajumi arba valgykite tokį, nes ir taip skanu! :)
Proga
Kalėdiniai patiekalai
Tried this recipe?
Let us know
how it was!
Rekomenduojame pasigaminti:
10 patiekalų velykoms
Kiaušinių dažymas
Salotos velykoms
Mišrainės velykoms
Mėsos patiekalai velykoms
Silkė velykoms
Tortai velykoms
Beatos užtepėlės
Beatos obuolių pyragas
Greiti užkandžiai svečiams
Gaivi krabų lazdelių mišrainė