Go Back
+ servings
Paruoštas skanus pyragas su cinamonu

Estiškas cinamono pyragas

Karolina Puodžiūtė
Šis naminis cinamono pyragas pagaminamas greitai ir lengvai.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Kategorija Pyragai
Servings 4

Equipment

Kočėlas

Ingredients
  

Instructions
 

  • Mieles ir cukrų sumaišykite su šiltu pienu ir palikite kelioms minutėms, kol mielės pradės burbuliuoti ir putoti.
  • Sudėkite kiaušinio trynį, ištirpintą sviestą, miltus ir druską, tada užminkykite tešlą ir suformuokite rutulį.
  • Padėkite tešlą į dideli, pateptą dubenį, uždenkite ją ir padėkite šiltoje vietoje, kol tešla padidės dvigubai (apie 1 valandą).
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite tešlą iki 1 cm storio.
  • Paskirstykite ištirpintą sviestą per visą tešlos paviršių, tada pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.
    Cinamono pyrago paruošimas
  • Susukite tešlą ir naudodami peilį perpjaukite išilgai per pusę.
  • Susukite abi puses kartu, kaip parodyta nuotraukoje.
    Cinamono pyrago forma
  • Suteikite apvalią formą, tada perkelkite į kepimo skardą (išteptą sviestu arba padengtą kepimo popieriumi).
  • Užtepkite likusį sviestą ir pabarstykite ant viršaus šiek tiek cukraus ir cinamono mišinio. Kepkite 30–35 minutes, kol viršus taps auksiniu.
  • Po 5–10 minučių sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 °C, kad nesudegintumėte pyrago.
    Paruoštas skanus pyragas su cinamonu

Notes

Jei norite, galite pagardinti pyragą cukraus glajumi arba valgykite tokį, nes ir taip skanu! :)
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: