Šis receptas stebina įdomiu skonių deriniu – švelnūs vištienos filė suktinukai, įdaryti sultingais grybais, svogūnais ir šviežia rukola, yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Be to, lengvai pagaminami ir maistingi!
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ant vidutinės ugnies. Kepkite susmulkintus grybus ir svogūnus apie 5–7 minutes, kol suminkštės.
Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar 1 minutę.
Į keptuvę suberkite smulkintą rukolą ir po minutės nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite čiobreliu, druska ir pipirais. Perkelkite mišinį į sietelį, kad nuvarvėtų perteklinis skystis.
Vištienos krūtinėles išilgai įpjaukite, kad susidarytų "knygos" forma. Uždenkite plėvele ir lengvai išmuškite mėsos plaktuku.
Ant filė tolygiai paskirstykite įdarą, susukite suktinukus ir apvyniokite bekonu.
Sudėkite suktinukus į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepkite maždaug 35 minutes 180 °C temperatūroje.Taip pat rekomenduoju pagaminti vištienos suktinukus su pievagrybiais
Notes
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ar galiu naudoti kitokius grybus? Taip, galite naudoti kitokius, pvz., voveraites.
Ką daryti, jei neturiu bekono? Bekoną galite pakeisti parmezanu ar bešameliu padažu, jei norite lengvesnės versijos.
Ar galima šį patiekalą gaminti iš anksto? Taip, galite paruošti suktinukus iš anksto ir laikyti šaldytuve iki kepimo.
Ar galima vištieną pakeisti kita mėsa? Šį receptą galite pabandyti su kalakutiena arba jautienos filė.
Kaip galima patiekti šį patiekalą? Suktinukai puikiai tiks su šviežiomis daržovėmis ar ryžiais kaip garnyras.