Go Back
+ servings
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Kalėdinio vaisių pyrago receptas

Karolina Puodžiūtė
Kaip ir buvau žadėjusi, traukiu iš spintelės į dienos šviesą, gerokai “apgirtusį” savo kalėdinį džiovintų vaisių pyragą ir pristatau Jūsų teismui. Brandinau šį sotuolį lygiai mėnesį laiko, sąžiningai kas savaitę “pagirdydama” šlakeliu brendžio… Neiškenčiau ir jau paragavau gabalėlį – skanumėlis! Toks sodraus, išraiškingo, turtingo skonio pyragas.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 hours 30 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Total Time 3 hours
Servings 6 asmenims

Equipment

Plaktuvas
Kepimo forma

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Džiovintus vaisius supjaustome maždaug vienodo dydžio gabalėliais, migdolus užmerkiame vandenyje, kad nusiluptų odelė.
  • Pjaustytus vaisius ir migdolus užpilame gausiai brendžiu ir paliekame pastovėti bent 4-6val. (geriausiai per naktį).
  • Sviestą išsukame su cukrumi, vanilinu, meduolių prieskoniais iki purios masės. Mušame po vieną kiaušinius ir nuolat gerai išplakdami. Dedame medų (jeigu kietas – pakaitiname, kad suskystėtų), uogienę/džemą ir viską gerai išmaišome.
  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame į tešlą. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
  • Sudedame mirkytus vaisius ir riešutus. Gerai permaišome, kad vaisiai pasiskirstytų tešloje.
  • Skardą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 2,5val. Jeigu pyrago viršus pradeda pernelyg skrusti, pridenkite folija.
  • Iškeptą pyragą pilnai atvėsinti.
    Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Pastabos

O dabar linksmoji dalis: nemažą marlės gabalą sumirkyti brendžiu ir apvynioti pyragą. Dar kelis šaukštus brendžio užpilti ant pyrago viršaus. Tokį apvyniotą marle pyragą dedame į kepimo foliją ir sandariai apvyniojame. Dedame į maišelį, užrišame ir paslepiame spintelėje mėnesiui. Kartą į savaitę ištraukiame pyragą ir aptepame brendžiu. Skanaus!!!
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: