Mus rasite
Kalėdinio vaisių pyrago receptas
Kalėdinio vaisių pyrago receptas @būvis.lt

Receptai

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

 

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Kalėdinio vaisių pyrago receptas

Karolina Puodžiūtė
Kaip ir buvau žadėjusi, traukiu iš spintelės į dienos šviesą, gerokai “apgirtusį” savo kalėdinį džiovintų vaisių pyragą ir pristatau Jūsų teismui. Brandinau šį sotuolį lygiai mėnesį laiko, sąžiningai kas savaitę “pagirdydama” šlakeliu brendžio… Neiškenčiau ir jau paragavau gabalėlį – skanumėlis! Toks sodraus, išraiškingo, turtingo skonio pyragas.
4 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 2 hours 30 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Bendras laikas 3 hours
Porcijos 6 asmenims

Įrankiai

Plaktuvas
Kepimo forma
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Džiovintus vaisius supjaustome maždaug vienodo dydžio gabalėliais, migdolus užmerkiame vandenyje, kad nusiluptų odelė.
  • Pjaustytus vaisius ir migdolus užpilame gausiai brendžiu ir paliekame pastovėti bent 4-6val. (geriausiai per naktį).
  • Sviestą išsukame su cukrumi, vanilinu, meduolių prieskoniais iki purios masės. Mušame po vieną kiaušinius ir nuolat gerai išplakdami. Dedame medų (jeigu kietas – pakaitiname, kad suskystėtų), uogienę/džemą ir viską gerai išmaišome.
  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame į tešlą. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
  • Sudedame mirkytus vaisius ir riešutus. Gerai permaišome, kad vaisiai pasiskirstytų tešloje.
  • Skardą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 2,5val. Jeigu pyrago viršus pradeda pernelyg skrusti, pridenkite folija.
  • Iškeptą pyragą pilnai atvėsinti.
    Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
Reklama

Pastabos

O dabar linksmoji dalis: nemažą marlės gabalą sumirkyti brendžiu ir apvynioti pyragą. Dar kelis šaukštus brendžio užpilti ant pyrago viršaus. Tokį apvyniotą marle pyragą dedame į kepimo foliją ir sandariai apvyniojame. Dedame į maišelį, užrišame ir paslepiame spintelėje mėnesiui. Kartą į savaitę ištraukiame pyragą ir aptepame brendžiu. Skanaus!!!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų