
Kalėdinio vaisių pyrago receptas
Kaip ir buvau žadėjusi, traukiu iš spintelės į dienos šviesą, gerokai “apgirtusį” savo kalėdinį džiovintų vaisių pyragą ir pristatau Jūsų teismui. Brandinau šį sotuolį lygiai mėnesį laiko, sąžiningai kas savaitę “pagirdydama” šlakeliu brendžio… Neiškenčiau ir jau paragavau gabalėlį – skanumėlis! Toks sodraus, išraiškingo, turtingo skonio pyragas.
Equipment
Ingredients
- 250 g Sviestas
- 1 stiklinė Cukrus
- 4 vnt. Kiaušiniai
- Vanilės ekstraktas
- Meduolių prieskoniai
- 2 a.š. Kepimo milteliai
- 2 v.š. Abrikosų džemas
- 3 v.š. Medus
- 2 stiklinės Kvietiniai miltai
- 1,25 kg Džiovinti vaisiai - ir riešutų (dėjau datules, spanguoles, greifrutus, razinas, abrikosus, migdolus)
- Brendis - vaisiams mirkyti (sunaudojau nepilnai pusę butelio)
Instructions
- Džiovintus vaisius supjaustome maždaug vienodo dydžio gabalėliais, migdolus užmerkiame vandenyje, kad nusiluptų odelė.
- Pjaustytus vaisius ir migdolus užpilame gausiai brendžiu ir paliekame pastovėti bent 4-6val. (geriausiai per naktį).
- Sviestą išsukame su cukrumi, vanilinu, meduolių prieskoniais iki purios masės. Mušame po vieną kiaušinius ir nuolat gerai išplakdami. Dedame medų (jeigu kietas – pakaitiname, kad suskystėtų), uogienę/džemą ir viską gerai išmaišome.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame į tešlą. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
- Sudedame mirkytus vaisius ir riešutus. Gerai permaišome, kad vaisiai pasiskirstytų tešloje.
- Skardą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 2,5val. Jeigu pyrago viršus pradeda pernelyg skrusti, pridenkite folija.
- Iškeptą pyragą pilnai atvėsinti.
Notes
O dabar linksmoji dalis: nemažą marlės gabalą sumirkyti brendžiu ir apvynioti pyragą. Dar kelis šaukštus brendžio užpilti ant pyrago viršaus. Tokį apvyniotą marle pyragą dedame į kepimo foliją ir sandariai apvyniojame. Dedame į maišelį, užrišame ir paslepiame spintelėje mėnesiui. Kartą į savaitę ištraukiame pyragą ir aptepame brendžiu. Skanaus!!!

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!