Sumaišykite obuolių tyrę su pasta (galite naudoti pomidorų padažą), ruduoju cukrumi, sojų padažu, pipirais, paprika, česnaku, cinamonu ir citrinos sultimis.
Šonkauliukus supjaustome palei kaulus (aš kepiau nepjaustytus, taip gražiau), gerai sumaišome su padažu ir dedame į uždarą indą ir į šaldytuvą 1-12 val., kad pasimarinuotų (aš marinavau per naktį).
Dėti į kepimo skardą ar formą, sandariai uždengkite folija ir pašaukite į iki 220℃ laipsnių įkaitintą orkaitę 1-1,5 val.
Kas 20-30 minučių sutepkite šonkauliukus likusiu padažu. Jei išsiskiria daug sulčių, būtinai jas nupilkite.
Po 50-60 minučių nuimkite foliją ir kepkite, kol mėsa apskrus.
Likusį padažą užvirkite puode ar kitame ugniai atspariame inde, kad cukrus išgaruotų ir patiekite kartu su šonkauliukais.