Recepto autorė pateikia ir kitus pagardų variantus – sezamų sėklas galima keisti aguonomis, smulkiai tarkuotu Parmezano ar bet kokiu kitu kietuoju sūriu. Skaniausios šios lazdelės yra šviežios, todėl, jei prisikepsite daug, žiūrėkite, kad lazdelės nepagautų drėgmės – geriausia jas laikyti sandariame inde kambario temepratūroje.
Suberkite į dubenį miltus, sezamų sėklas, druską, mieles ir viską gerai išmaišykite. Padarykite centre duobutę, ir į ją, po truputį maišydami, supilkite nepilną puodelį vandens – vandens kiekį reguliuokite patys – jeigu padarysite tešlą minštesnę, Jūsų lazdelės taip pat bus minkštesnės, o jei tešla bus kieta, kietesnės bus ir Jūsų lazdelės.
Minkykite tešlą maždaug 5 minutes, kol ji taps elastinga, o tada suformuokite didelį rutulį.
Aptepkite tešlos rutulį alyvuogių aliejumi ir padėkite į šiltą vietą pridengtą 40-čiai minučių, arba kol tešla padvigubės.
Kai tešla padvigubės, suformuokite maždaug 60 mažų rutulėlių. Pamiltuokite stalviršį ir formuokite ant jo ilgas lazdeles (arba sukite tarp plaštakų trindami).
Įkaitinkite orkaitę iki 230 C ir kepkite lazdeles maždaug 15 minučių, arba kol šiek tiek pagels. Mano lazdelės, kaip matote, šiek tiek perkepė, nes užsiplepėjau. Idealiausia jų spalva yra gelsva.
Notes
Atvėsinkite lazdeles ant grotelių, kad vėstų iš abiejų pusių, nes jeigu apačia negaruos, lazdelės sudrėks ir nebebus tokios traškios.