Go Back
+ asmenims

Lazdelių su sezamų sėklomis receptas

Karolina Puodžiūtė
Recepto autorė pateikia ir kitus pagardų variantus – sezamų sėklas galima keisti aguonomis, smulkiai tarkuotu Parmezano ar bet kokiu kitu kietuoju sūriu. Skaniausios šios lazdelės yra šviežios, todėl, jei prisikepsite daug, žiūrėkite, kad lazdelės nepagautų drėgmės – geriausia jas laikyti sandariame inde kambario temepratūroje.
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Papildomas laikas40 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Servings 4 asmenims

Equipment

Ingredients
  

Neleisk ekranui užmigti!

Instructions
 

  • Suberkite į dubenį miltus, sezamų sėklas, druską, mieles ir viską gerai išmaišykite. Padarykite centre duobutę, ir į ją, po truputį maišydami, supilkite nepilną puodelį vandens – vandens kiekį reguliuokite patys – jeigu padarysite tešlą minštesnę, Jūsų lazdelės taip pat bus minkštesnės, o jei tešla bus kieta, kietesnės bus ir Jūsų lazdelės.
  • Minkykite tešlą maždaug 5 minutes, kol ji taps elastinga, o tada suformuokite didelį rutulį.
  • Aptepkite tešlos rutulį alyvuogių aliejumi ir padėkite į šiltą vietą pridengtą 40-čiai minučių, arba kol tešla padvigubės.
  • Kai tešla padvigubės, suformuokite maždaug 60 mažų rutulėlių. Pamiltuokite stalviršį ir formuokite ant jo ilgas lazdeles (arba sukite tarp plaštakų trindami).
  • Įkaitinkite orkaitę iki 230 C ir kepkite lazdeles maždaug 15 minučių, arba kol šiek tiek pagels. Mano lazdelės, kaip matote, šiek tiek perkepė, nes užsiplepėjau. Idealiausia jų spalva yra gelsva.

Notes

Atvėsinkite lazdeles ant grotelių, kad vėstų iš abiejų pusių, nes jeigu apačia negaruos, lazdelės sudrėks ir nebebus tokios traškios.
  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Recepto autorė – Silvana Franco. Receptą radau knygoje “Great tapas”, 22-ajame puslapyje.
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: