Mus rasite
Lazdelių su sezamų sėklomis receptas
Lazdelės su sezamais @būvis.lt

Receptai

Lazdelės su sezamų sėklomis

Išnyko kaip dūmas… Šios lazdelės – vienos populiariausių ispaniškųjų Tapas (užkandžių) kategorijoje. Galima jas krimsti vienas, arba, kaip siūlo Silvana Franco, pasistatyti taurę vyno ir į jį padažyti lazdelę.

Puikus užkandis! Ir nereikia sukti galvos gaminant – viskas labai paprasta. Toks tinginių patiekalas. Mano lazdelės truputį perkepė, nes užsiplepėjau – originaliai jos turi būti gelsvos. Bet ne bėda ir rusvos!

Lazdelių su sezamų sėklomis receptas

Lazdelių su sezamų sėklomis receptas

Karolina Puodžiūtė
Recepto autorė pateikia ir kitus pagardų variantus – sezamų sėklas galima keisti aguonomis, smulkiai tarkuotu Parmezano ar bet kokiu kitu kietuoju sūriu. Skaniausios šios lazdelės yra šviežios, todėl, jei prisikepsite daug, žiūrėkite, kad lazdelės nepagautų drėgmės – geriausia jas laikyti sandariame inde kambario temepratūroje.
5 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Papildomas laikas40 minutes
Bendras laikas 1 hour 25 minutes
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Suberkite į dubenį miltus, sezamų sėklas, druską, mieles ir viską gerai išmaišykite. Padarykite centre duobutę, ir į ją, po truputį maišydami, supilkite nepilną puodelį vandens – vandens kiekį reguliuokite patys – jeigu padarysite tešlą minštesnę, Jūsų lazdelės taip pat bus minkštesnės, o jei tešla bus kieta, kietesnės bus ir Jūsų lazdelės.
  • Minkykite tešlą maždaug 5 minutes, kol ji taps elastinga, o tada suformuokite didelį rutulį.
  • Aptepkite tešlos rutulį alyvuogių aliejumi ir padėkite į šiltą vietą pridengtą 40-čiai minučių, arba kol tešla padvigubės.
  • Kai tešla padvigubės, suformuokite maždaug 60 mažų rutulėlių. Pamiltuokite stalviršį ir formuokite ant jo ilgas lazdeles (arba sukite tarp plaštakų trindami).
  • Įkaitinkite orkaitę iki 230 C ir kepkite lazdeles maždaug 15 minučių, arba kol šiek tiek pagels. Mano lazdelės, kaip matote, šiek tiek perkepė, nes užsiplepėjau. Idealiausia jų spalva yra gelsva.
Reklama

Pastabos

Atvėsinkite lazdeles ant grotelių, kad vėstų iš abiejų pusių, nes jeigu apačia negaruos, lazdelės sudrėks ir nebebus tokios traškios.
  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Recepto autorė – Silvana Franco. Receptą radau knygoje “Great tapas”, 22-ajame puslapyje.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų