Įkaitinkite orkaitę iki 175 ℃. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Mažame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, druską ir soda.
Dideliame dubenyje sumaišykite medų, tahini ir vanilės ekstraktą, kol gerai išsimaišys.
Įpilkite migdolų miltų mišinį į medaus tahini mišinį ir maišykite, kol gerai susimaišys. Tešla turi būti pakankamai vientisa, kad padarytume rutuliukus. Jei tešla per skysta, įpilkite dar šiek tiek migdolų miltų.
Suformuokite vyšnios dydžio rutuliukus. Apvoliokite sezamo sėklose, išlyginkite iki 6mm storio ir padėkite ant paruoštos kepimo skardos. Tarp sausainių palikite tarpą. Kartokite, kol išnaudosite visą tešlą.
Kepkite apie 10 minučių arba kol sausainiai taps auksinės spalvos.
Notes
Kad sausainiai būtų ypač traškūs, apverskite juos aukštyn kojomis ir palikite šiltoje orkaitėje dar kelioms minutėms.