
Receptai
Migdoliniai sausainiai su medumi ir tahini
Sužinosite: Išskleisti
Šie sausainiai puikiai tiks tiems, kurie sportuoja: pagaminti iš maltų migdolų ir maltų sezamo sėklų bei pasaldinti medumi. Puikus užkandis, kuris nėra per saldus. Tikiuosi jums patiks.

Migdoliniai sausainiai su medumi ir tahini
Ingredientai:
- 1 1/2 puodelio Migdolų miltai
- 1/2 a.š. Kepimo soda
- 1/4 a.š. Druska
- 1/3 stiklinės Medus
- 1/3 puodelio Tahini (sezamo pasta)
- 1 a.š. Vanilės esencija
- ½ puodelio Sezamas sėklos
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 ℃. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Mažame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, druską ir soda.
- Dideliame dubenyje sumaišykite medų, tahini ir vanilės ekstraktą, kol gerai išsimaišys.
- Įpilkite migdolų miltų mišinį į medaus tahini mišinį ir maišykite, kol gerai susimaišys. Tešla turi būti pakankamai vientisa, kad padarytume rutuliukus. Jei tešla per skysta, įpilkite dar šiek tiek migdolų miltų.
- Suformuokite vyšnios dydžio rutuliukus. Apvoliokite sezamo sėklose, išlyginkite iki 6mm storio ir padėkite ant paruoštos kepimo skardos. Tarp sausainių palikite tarpą. Kartokite, kol išnaudosite visą tešlą.
- Kepkite apie 10 minučių arba kol sausainiai taps auksinės spalvos.