Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Minkšti morkų meduoliai
Karolina Puodžiūtė
Šį kartą recepto nebuvo – tiesiog nuojauta pakuždėjo ką ir kaip dėti, o rezultatas fantastiškas – pagaliau, pagaliau turiu savo išsvajotuosius minkštus morkų meduolius!!!
3
| 1 įvertinimas
Prep Time
30
minutes
mins
Cook Time
30
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
Kategorija
Meduoliai
Virtuvė
Pasaulio virtuvė
Servings
8
asmenims
Equipment
Tarka
Orkaitė
Ingredients
1x
2x
3x
200
g
Margarinas
-
kepinių
100
g
Cukrus
100
g
Medus
1
vnt.
Citrina
2
vnt.
Morkos
1
vnt.
Kiaušiniai
-
trynys
1
vnt.
Kiaušiniai
Meduolių prieskoniai
700
g
Kvietiniai miltai
2
a.š.
Kepimo milteliai
Cinamonas
-
apvoliojimui
Cukrus
-
apvoliojimui
Gaminimo režimas
Neleisk ekranui užmigti!
Instructions
Margariną, cukrų, medų gerai išmaišyti iki purumo.
Nutarkuoti citrinos žievelę.
Mušti kiaušinį ir 1 kiaušinio trynį ir vėl gerai išmaišyti/išplakti.
Morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su sviesto mase.
Dėti meduolių prieskonius ir vėl gerai permaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą.
Kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti tešlą. Jeigu truks, pridėti daugiau miltų. Tešla turi gautis rieboka, bet nebelimpanti prie rankų.
Imti po gabalėlį tešlos, suformuoti rutuliuką (stalo teniso kamuoliuko dydžio), apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje ir dėti į skardą.
Rutuliuką paspausti puodeliu ar stikline, kad šiek tiek susiplotų.
Meduolius kepti 190 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagelsta.
Iškeptus meduolius atvėsinti ir dekoruoti pagal pageidavimus.
Notes
P.S. puošiau citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi – ta rūgštelė čia beprotiškai tiko. Skanaus!
Proga
Kalėdiniai patiekalai
,
Pietums
,
Vakarienei
Tried this recipe?
Let us know
how it was!
Rekomenduojame pasigaminti:
10 patiekalų velykoms
Kiaušinių dažymas
Salotos velykoms
Mišrainės velykoms
Mėsos patiekalai velykoms
Silkė velykoms
Tortai velykoms
Beatos užtepėlės
Beatos obuolių pyragas
Greiti užkandžiai svečiams
Gaivi krabų lazdelių mišrainė