Go Back
+ servings
Morkų meduoliai

Minkšti morkų meduoliai

Karolina Puodžiūtė
Šį kartą recepto nebuvo – tiesiog nuojauta pakuždėjo ką ir kaip dėti, o rezultatas fantastiškas – pagaliau, pagaliau turiu savo išsvajotuosius minkštus morkų meduolius!!!
3 | 1 įvertinimas
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Kategorija Meduoliai
Servings 8 asmenims

Equipment

Ingredients
  

Instructions
 

  • Margariną, cukrų, medų gerai išmaišyti iki purumo.
  • Nutarkuoti citrinos žievelę.
  • Mušti kiaušinį ir 1 kiaušinio trynį ir vėl gerai išmaišyti/išplakti.
  • Morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su sviesto mase.
  • Dėti meduolių prieskonius ir vėl gerai permaišyti.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą.
  • Kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti tešlą. Jeigu truks, pridėti daugiau miltų. Tešla turi gautis rieboka, bet nebelimpanti prie rankų.
  • Imti po gabalėlį tešlos, suformuoti rutuliuką (stalo teniso kamuoliuko dydžio), apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje ir dėti į skardą.
  • Rutuliuką paspausti puodeliu ar stikline, kad šiek tiek susiplotų.
  • Meduolius kepti 190 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagelsta.
  • Iškeptus meduolius atvėsinti ir dekoruoti pagal pageidavimus.
    Morkų meduoliai

Notes

P.S. puošiau citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi – ta rūgštelė čia beprotiškai tiko. Skanaus! 
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: