Mus rasite
Minkšti morkų meduoliai
Morkų meduolių receptas @būvis.lt

Receptai

Minkšti morkų meduoliai

Valgiau, valgiau, valgiau ir dar valgiau ir niekaip negalėjau sustoti valgiusi šiuos morkų sausainius – meduolius. Jau keli metai iš eilės vis eksperimentuodavau skirtingais receptais ir kepdavau “minkštus” (bent jau taip rašydavo recepte) meduolius, kurie rezultate gaudavosi tie patys tradiciniai kieti meduoliai.

Morkų meduoliai

Minkšti morkų meduoliai

Karolina Puodžiūtė
Šį kartą recepto nebuvo – tiesiog nuojauta pakuždėjo ką ir kaip dėti, o rezultatas fantastiškas – pagaliau, pagaliau turiu savo išsvajotuosius minkštus morkų meduolius!!!
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 1 hour
Kategorija Meduoliai
Porcijos 8 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Margariną, cukrų, medų gerai išmaišyti iki purumo.
  • Nutarkuoti citrinos žievelę.
  • Mušti kiaušinį ir 1 kiaušinio trynį ir vėl gerai išmaišyti/išplakti.
  • Morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su sviesto mase.
  • Dėti meduolių prieskonius ir vėl gerai permaišyti.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą.
  • Kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti tešlą. Jeigu truks, pridėti daugiau miltų. Tešla turi gautis rieboka, bet nebelimpanti prie rankų.
  • Imti po gabalėlį tešlos, suformuoti rutuliuką (stalo teniso kamuoliuko dydžio), apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje ir dėti į skardą.
  • Rutuliuką paspausti puodeliu ar stikline, kad šiek tiek susiplotų.
  • Meduolius kepti 190 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagelsta.
  • Iškeptus meduolius atvėsinti ir dekoruoti pagal pageidavimus.
    Morkų meduoliai
Reklama

Pastabos

P.S. puošiau citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi – ta rūgštelė čia beprotiškai tiko. Skanaus! 
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų