
Receptai
Minkšti morkų meduoliai
Publikuota:
Valgiau, valgiau, valgiau ir dar valgiau ir niekaip negalėjau sustoti valgiusi šiuos morkų sausainius – meduolius. Jau keli metai iš eilės vis eksperimentuodavau skirtingais receptais ir kepdavau “minkštus” (bent jau taip rašydavo recepte) meduolius, kurie rezultate gaudavosi tie patys tradiciniai kieti meduoliai.

Minkšti morkų meduoliai
Šį kartą recepto nebuvo – tiesiog nuojauta pakuždėjo ką ir kaip dėti, o rezultatas fantastiškas – pagaliau, pagaliau turiu savo išsvajotuosius minkštus morkų meduolius!!!
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 200 g Margarinas - kepinių
- 100 g Cukrus
- 100 g Medus
- 1 vnt. Citrina
- 2 vnt. Morkos
- 1 vnt. Kiaušiniai - trynys
- 1 vnt. Kiaušiniai
- Meduolių prieskoniai
- 700 g Kvietiniai miltai
- 2 a.š. Kepimo milteliai
- Cinamonas - apvoliojimui
- Cukrus - apvoliojimui
Paruošimas:
- Margariną, cukrų, medų gerai išmaišyti iki purumo.
- Nutarkuoti citrinos žievelę.
- Mušti kiaušinį ir 1 kiaušinio trynį ir vėl gerai išmaišyti/išplakti.
- Morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su sviesto mase.
- Dėti meduolių prieskonius ir vėl gerai permaišyti.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą.
- Kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti tešlą. Jeigu truks, pridėti daugiau miltų. Tešla turi gautis rieboka, bet nebelimpanti prie rankų.
- Imti po gabalėlį tešlos, suformuoti rutuliuką (stalo teniso kamuoliuko dydžio), apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje ir dėti į skardą.
- Rutuliuką paspausti puodeliu ar stikline, kad šiek tiek susiplotų.
- Meduolius kepti 190 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagelsta.
- Iškeptus meduolius atvėsinti ir dekoruoti pagal pageidavimus.
Reklama
Pastabos
P.S. puošiau citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi – ta rūgštelė čia beprotiškai tiko. Skanaus!

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
