Go Back
+ servings
Moliūgo ir fetos pyrago receptas

Moliūgo ir fetos pyrago receptas

Karolina Puodžiūtė
Be galo mėgstamas mano šeimynos pyragas. Šiame pyrage puikiai dera moliūgas su fetos sūrių.
3 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Papildomas laikas30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Servings 4 asmenims

Equipment

Kepimo forma

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sviestą, žiupsnelį druskos ir pieną į vienalytę tešlą. Jei tešla per sausa, įpilkite daugiau pieno, išėjo per šlapia – daugiau miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį, uždenkite plėvele ir laikykite šaldytuve bent 30 minučių.
    150 g Viso grūdo miltai, 80 g Sviestas, ½ a.š. Druska, 50 ml Pienas
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
  • Truputį patepkite sviestu 22cm torto formą (ar bet kurią kitą panašaus dydžio kepimo formą).
  • Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą ir įdėkite į formą.
  • Moliūgo griežinėlius tolygiai paskleiskite ant tešlos.
  • Dubenyje suplakti crème fraiche, grietinę ir šiek tiek išplaktus kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu (prieskonių galite naudoti daugiau ar mažiau pagal savo skonį), tada mišiniu užpilkite moliūgą.
  • Ant jo paskleiskite fetos sūrį ir pabarstykite čiobreliais.
  • Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.
  • Jei viršus pradeda tamsėti, ant pyrago viršaus uždėkite kepimo popieriaus lakštą arba foliją.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: