
Moliūgo ir fetos pyrago receptas
Be galo mėgstamas mano šeimynos pyragas. Šiame pyrage puikiai dera moliūgas su fetos sūrių.
Equipment
Kepimo forma
Ingredients
- 150 g Viso grūdo miltai
- 80 g Sviestas - minkštas
- 50 ml Pienas
- 800 g Moliūgas - supjaustyto kąsnio dydžio griežinėliais
- 30 g Grietinė
- 100 ml Creme Fraiche - (grietinės atitikmuo)
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 300 g Fetos sūris
- ½ a.š. Druska
- ¼ a.š. Juodieji pipirai
- ½ a.š. Muskatas - maltas
- Čiobrelis - džiovintas arba šviežias
Instructions
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sviestą, žiupsnelį druskos ir pieną į vienalytę tešlą. Jei tešla per sausa, įpilkite daugiau pieno, išėjo per šlapia – daugiau miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį, uždenkite plėvele ir laikykite šaldytuve bent 30 minučių.150 g Viso grūdo miltai, 80 g Sviestas, ½ a.š. Druska, 50 ml Pienas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
- Truputį patepkite sviestu 22cm torto formą (ar bet kurią kitą panašaus dydžio kepimo formą).
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą ir įdėkite į formą.
- Moliūgo griežinėlius tolygiai paskleiskite ant tešlos.
- Dubenyje suplakti crème fraiche, grietinę ir šiek tiek išplaktus kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu (prieskonių galite naudoti daugiau ar mažiau pagal savo skonį), tada mišiniu užpilkite moliūgą.
- Ant jo paskleiskite fetos sūrį ir pabarstykite čiobreliais.
- Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.
- Jei viršus pradeda tamsėti, ant pyrago viršaus uždėkite kepimo popieriaus lakštą arba foliją.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!