Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Lengvai sutepkite dvi 22 x 13 cm kepimo formas.
Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir augalinį aliejų.
Po vieną įmuškite kiaušinius, o po kiekvieno įdėjimo išmaišykite vanilę.
Įdėkite obuolį ir gerai išmaišykite.
Kitame dideliame dubenyje persijokite (aš naudoju šluotele) miltus, gvazdikėlius, cinamoną, muskato riešutą, sodą, kepimo miltelius ir druską.
Miltų mišinį įmaišykite į obuolių mišinį 2 arba 3 kartais, kol viskas susimaišys.
Supilkite tešlą tolygiai į kepimo formas.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių arba tol, kol į duonos vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas ir švarus.
Kepimo formas 10 minučių vėsinkite ant grotelių.
Išimkite kepalus iš formų, padėkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.