Go Back
+ servings
Obuolių duona su prieskoniais

Obuolių duona

Karolina Puodžiūtė
Ieškojau obuolių duonos recepto, kuris patiktų mano 7 metų sūnui. Jau minėjau, kad jis būna išrankus kepiniams, nemėgsta, kai juose yra riešutų ar vaisių gabaliukų.
Taigi, pamaniau, kad nulupsiu ir sutarkuosiu obuolius, kai kepu savo sūnaus mėgstama cukinijų duoną su prieskoniais, ir pridėsiu panašių prieskonių. Prieskoninė obuolių duona gavosi labai skani, malonios purios tekstūros ir subtiliai pagardinta maloniu obuolių skoniu.
Ši skani obuolių duona su prieskoniais puikiai tinka pusryčiams ryte kartu su puodeliu kavos. Mano sūnus mėgavosi gabalėliu per pietus mokykloje.
Riekelė ar dvi šios subtiliai pagardintos obuolių duonos taip pat puikiai tiks popietės užkandžiui kartu su puodeliu arbatos.
Išeiga: du 23×13 kepalai
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Kategorija Duona
Servings 12 asmenims

Equipment

Plaktuvas
Tarka

Ingredients
  

Instructions
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Lengvai sutepkite dvi 22 x 13 cm kepimo formas.
  • Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir augalinį aliejų.
  • Po vieną įmuškite kiaušinius, o po kiekvieno įdėjimo išmaišykite vanilę.
  • Įdėkite obuolį ir gerai išmaišykite.
  • Kitame dideliame dubenyje persijokite (aš naudoju šluotele) miltus, gvazdikėlius, cinamoną, muskato riešutą, sodą, kepimo miltelius ir druską.
  • Miltų mišinį įmaišykite į obuolių mišinį 2 arba 3 kartais, kol viskas susimaišys.
  • Supilkite tešlą tolygiai į kepimo formas.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių arba tol, kol į duonos vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas ir švarus.
  • Kepimo formas 10 minučių vėsinkite ant grotelių.
  • Išimkite kepalus iš formų, padėkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Notes

Iš maždaug 2–3 obuolių gaunami 2 puodeliai tarkuoto obuolio. Aš pašalinu odelę nuo obuolio, nes mano vaikai taip mėgsta, bet jei norite, galite palikti odeles.
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: