Receptai
Obuolių duona su prieskoniais
Ši skani, subtiliai pagardinta obuolių duona yra puikus rudens skanėstas. Mėgaukitės gabalėliu ar dviem su puodeliu kavos ryte arba bet kada, kai trokštate ko nors saldaus.
Čia, Naujojoje Anglijoje, atėjo obuolių sezonas. Tai reiškia, kad laikas vienai mėgstamiausių mano šeimos rudens veiklų – obuolių rinkimui.
Praėjusią savaitę kartu su draugais pirmą kartą šį sezoną su vaikais nuėjome skinti obuolių. Mūsų grupė, kurią sudaro trys mamos ir aštuoni vaikai, gražią saulėtą popietę puikiai praleido laiką Shelburne fermoje, rinkdami obuolius, „Gala“ ir „McIntosh“, taip pat keletą persikų ir azijietiškų kriaušių.
Kiekviena šeima grįžo namo su daugybe vaisių, daugiausia obuolių. Visi mano trys vaikai mėgsta obuolius ir mėgaujasi jais kaip užkandžiais. Žinoma neatsispyriau, iškepiau duoną su obuoliais.
Obuolių duona
Įrankiai
Ingredientai:
- 2 puodeliai Cukrus
- 1 puodelis Augalinis aliejus
- 3 vnt. Kiaušiniai
- 1 a.š. Vanilės esencija
- 2 puodeliai Obuoliai - tarkuoti
- 3 puodeliai Kvietiniai miltai
- 2 a.š. Cinamonas
- 1 a.š. Muskatas
- ¼ a.š. Gvazdikėliai - malti
- 1 a.š. Soda
- ¼ a.š. Kepimo milteliai
- 1 a.š. Druska
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Lengvai sutepkite dvi 22 x 13 cm kepimo formas.
- Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir augalinį aliejų.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, o po kiekvieno įdėjimo išmaišykite vanilę.
- Įdėkite obuolį ir gerai išmaišykite.
- Kitame dideliame dubenyje persijokite (aš naudoju šluotele) miltus, gvazdikėlius, cinamoną, muskato riešutą, sodą, kepimo miltelius ir druską.
- Miltų mišinį įmaišykite į obuolių mišinį 2 arba 3 kartais, kol viskas susimaišys.
- Supilkite tešlą tolygiai į kepimo formas.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių arba tol, kol į duonos vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas ir švarus.
- Kepimo formas 10 minučių vėsinkite ant grotelių.
- Išimkite kepalus iš formų, padėkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.