Višta yra vienas seniausių prijaukintų paukščių. Maždaug 600 m. pr. m. e. Babilono raižiniuose atsirado šio paukščio kaip mėsos šaltinio vaizdų. Vištiena taip pat buvo viena iš labiausiai paplitusių mėsos rūšių viduramžiais. Šiuo metu visų esamų vištienos patiekalų suskaičiuoti neįmanoma. Vištiena tapo pagrindiniu greito maisto gaminiu ir ruošiama įvairiais būdais – kepama, verdama, rūkoma ir troškinama.
Nuplaukite ir išdžiovinkite vištienos blauzdeles. Šiame recepte blauzdeles galima pakeisti sparneliais arba vištienos krūtinėlėmis. Įdėkite mėsą į gilų dubenį, įberkite nedidelį žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Supilkite sojos padažą.
Užmarinuokite vištieną
Į dubenį su mėsa supilkite sojų padažą. Išspauskite česnaką ir sudėkite į vištieną. Pamaišykite blauzdeles, kol marinatas jas padengs tolygiai. Palikite vištieną pasimarinuoti 30 minučių. Mėsa taps švelnesnė ir persmelkta prieskonių aromato.
Paruoškite daržoves
Visas daržoves gerai nuplaukite. Morkas nuvalykite ir supjaustykite plonais pailgais griežinėliais, šparagines pupeles šiek tiek pasmulkinkite, žiedinį kopūstą išardykite į nedidelius žiedynus. Į šviežias daržoves suberkite šaldytus brokolius arba šaldytų daržovių mišinio.
Sudėkite daržoves į maišelį
Kepimo maišelis ar rankovė neleidžia mėsai išdžiūti, o daržovės išlieka sultingos. Paruoškite reikiamo dydžio rankovę, iš vienos pusės sutvirtinkite ją segtuku. Supilkite daržoves į rankovę ir paskirstykite jas lygiu sluoksniu.
Sudėkite mėsą
Ant daržovių uždėkite marinuotas blauzdeles. Padažą, kuriame marinavosi, užpilkite ant mėsos. Daržovių atskirai sūdyti nereikia. Uždarykite antrąjį rankovės kraštą fiksatoriumi.
Kepkite mėsą
Įdėkite pakuotę su mėsa ir daržovėmis ant kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepkite apie 40 minučių. Tada ištraukite rankovę iš orkaitės, supjaustykite ir patiekite vištieną bei daržoves ant lėkštės.
Video
Pastabos
Prieš patiekdami pabarstykite šviežiomis žolelėmis.