Go Back
+ servings
Orkaitėje keptas avienos kumpis

Orkaitėje keptas avienos kumpis

Karolina Puodžiūtė
Norėjau, kad mėsa būtų “vidutiniškai” iškepusi, todėl baigiau kepti, kai virbalas prilietus buvo gan šiltas, mėsos temperatūra turėjo būti apie 70°C.
3 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 50 minutes
Total Time 2 hours 10 minutes
Servings 5 asmenims

Equipment

Ingredients
  

Instructions
 

  • Pabarstykite mėsą druska ir pipirais. Peiliu įpjaukite mėsą ir sukiškite į ją česnako skilteles, paskirstydami taip, kad jų pakaktų visam kumpiui.
  • Padėkite mėsą ant grotelių, po jomis padėkite skardą riebalams nulašėti. Kepkite 1 valandą 180°C temperatūroje, karts nuo karto palaistykite mėsą išsiskyrusiais riebalais.
  • Ištraukite mėsą iš orkaitės ir nupilkite riebalus. Sudėkite į skardą supjaustytas bulves bei svogūną, pabarstykite druska ir pipirais. Užpilkite bulves karštu sultiniu ir ant viršaus uždėkite mėsą. Kepkite mėsą orkaitėje dar 30-50 minučių arba iki norimos mėsos temperatūros (bulvės turėtų būti minkštos).
  • Ištraukite mėsą iš orkaitės ir padėkite šiltai, kad pastovėtų bent jau 15 minučių. Iš skardos supilkite sultinį į puodą ir ant aukštos ugnies nugarinkite, kol sutirštės – tai bus padažas avienai. Patiekite su bulvėmis ir svogūnais, skanaus!

Notes

Patiekite su bulvėmis ir svogūnais, skanaus!
Proga Pietums
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: