Mus rasite
Orkaitėje keptas avienos kumpis
Orkaitėje kepto avienos kumpio receptas @būvis.lt

Receptai

Orkaitėje keptas avienos kumpis

Tiesa pasakius, iš pradžių nesiruošiau šio recepto dėti į svetainę, bet po to pagalvojau – kodėl gi ne? Nieko sudėtingo šiame recepte nėra, tiesiog pagardinkite mėsą prieskoniais ir iškepkite. Na, galbūt tik reikėtų gerai nutaikyti kepimo temperatūrą, taip vadinamą kepimo „laipsnį“, bet jis priklausys nuo to, kaip iškeptą mėsą kas mėgsta: vieni keps tiek, kad mėsa dar būtų raudona, su krauju, kiti – gerai iškeps. Todėl sunku nusakyti, kiek tiksliai laiko kam užtruks ją iškepti. Aš virtuvinio termometro neturiu, todėl mėsos temperatūrą matavau metaliniu virbalu – įsmeigiau jį į mėsą, palaikiau 10 sekundžių ir atsargiai pridėjau virš lūpos.

Orkaitėje keptas avienos kumpis

Orkaitėje keptas avienos kumpis

Karolina Puodžiūtė
Norėjau, kad mėsa būtų “vidutiniškai” iškepusi, todėl baigiau kepti, kai virbalas prilietus buvo gan šiltas, mėsos temperatūra turėjo būti apie 70°C.
3 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 1 hour 50 minutes
Bendras laikas 2 hours 10 minutes
Porcijos 5 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Pabarstykite mėsą druska ir pipirais. Peiliu įpjaukite mėsą ir sukiškite į ją česnako skilteles, paskirstydami taip, kad jų pakaktų visam kumpiui.
  • Padėkite mėsą ant grotelių, po jomis padėkite skardą riebalams nulašėti. Kepkite 1 valandą 180°C temperatūroje, karts nuo karto palaistykite mėsą išsiskyrusiais riebalais.
  • Ištraukite mėsą iš orkaitės ir nupilkite riebalus. Sudėkite į skardą supjaustytas bulves bei svogūną, pabarstykite druska ir pipirais. Užpilkite bulves karštu sultiniu ir ant viršaus uždėkite mėsą. Kepkite mėsą orkaitėje dar 30-50 minučių arba iki norimos mėsos temperatūros (bulvės turėtų būti minkštos).
  • Ištraukite mėsą iš orkaitės ir padėkite šiltai, kad pastovėtų bent jau 15 minučių. Iš skardos supilkite sultinį į puodą ir ant aukštos ugnies nugarinkite, kol sutirštės – tai bus padažas avienai. Patiekite su bulvėmis ir svogūnais, skanaus!
Reklama

Pastabos

Patiekite su bulvėmis ir svogūnais, skanaus!
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų