Go Back
+ servings
Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyrago receptas

Karolina Puodžiūtė
Labai patiko pyrago biskvitas – minkštas, kvepiantis sviestu. O lazdyno riešutai su rabarbarais taip pat puikiai dera, jeigu vis dar abejojate.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Kategorija Desertai, Pyragai
Servings 4 asmenims

Equipment

Keptuvė
Kepimo forma

Ingredients
  

Instructions
 

  • Stambiai susmulkinkite riešutus ir paskrudinkite juos karštoje sausoje keptuvėje keletą minučių, kol pagels.
  • Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus maždaug 2,5 cm griežinėliais.
  • Sumaišykite tešlą: sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, tada po vieną muškite kiaušinius ir sukite toliau. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais ir įmaišykite viską į tešlą. Galiausiai supilkite pieną, suberkite pusę riešutų ir viską gerai išsukite, kol gausite gražią tešlą.
  • Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Miltų perteklių iškratykite.
  • Sukrėskite tešlą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite rabarbarus, juos lengvai spustelėkite su šaukšto nugarėle į tešlą. Ant viršaus užbarstykite likusius riešutus. Apibarstykite pyrago viršų cukraus pudrą – berkite tiek, kiek norite (aš bėriau daugiau, nes mėgstu pasaldintus rabarbarus).
  • Įkaitinkite orkaitę iki 160 C, pašaukite į ją pyragą, ir viską kepkite maždaug 1 h. arba, kol įbedus medinį pagaliuką, tešla prie jo nelips.
  • Iškepusį pyragą palikite 5 minutėms atvėsti ir patiekite šiltą. Patiekimui tinka graikiškas jogurtas arba plakta grietinėlė.
    Rabarbarų pyragas

Notes

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Nesunku
  • Šaltinis: Žurnalas Virtuvė Nuo…Iki…, 1-as puslapis
Rabarbarų pyragas su riešutais
Rabarbarų pyragas su riešutais
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: