Stambiai susmulkinkite riešutus ir paskrudinkite juos karštoje sausoje keptuvėje keletą minučių, kol pagels.
Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus maždaug 2,5 cm griežinėliais.
Sumaišykite tešlą: sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, tada po vieną muškite kiaušinius ir sukite toliau. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais ir įmaišykite viską į tešlą. Galiausiai supilkite pieną, suberkite pusę riešutų ir viską gerai išsukite, kol gausite gražią tešlą.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Miltų perteklių iškratykite.
Sukrėskite tešlą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite rabarbarus, juos lengvai spustelėkite su šaukšto nugarėle į tešlą. Ant viršaus užbarstykite likusius riešutus. Apibarstykite pyrago viršų cukraus pudrą – berkite tiek, kiek norite (aš bėriau daugiau, nes mėgstu pasaldintus rabarbarus).
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C, pašaukite į ją pyragą, ir viską kepkite maždaug 1 h. arba, kol įbedus medinį pagaliuką, tešla prie jo nelips.
Iškepusį pyragą palikite 5 minutėms atvėsti ir patiekite šiltą. Patiekimui tinka graikiškas jogurtas arba plakta grietinėlė.