Mus rasite
Rabarbarų pyragas su lazdyno riešutais
Rabarbarų pyrago receptas su riešutais @būvis.lt

Receptai

Rabarbarų pyragas su lazdyno riešutais

Rabarbarus aš visuomet renku kaime, prie seno namo senos sienos. Jie ten auga jau keletą dešimtmečių, jų niekas neprižiūri, nelaisto, nepersodina ir visiškai niekaip nesirūpina, bet jie vistiek ten laimingai auga. Mano kaimo rabarbarai nėra tokie storakočiai ir raudoni, kaip būna parduotuvėse ar rūpestingos šeimininkės darže, – mūsiški rabarbarai turi daug laukinės laisvės, auga kuriomis tik nori kryptimis, bet, kas yra keisčiausia, vis dar užauga labai skanūs.

Prisiskynusi štai tokių laisvos sielos rabarbarų aš ir iškepiau šį pyragą, kurį radau labai gražiame Virtuvės Nuo… Iki… (mano mėgstamiausias kulinarinis žurnalas) birželio numeryje.

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyrago receptas

Karolina Puodžiūtė
Labai patiko pyrago biskvitas – minkštas, kvepiantis sviestu. O lazdyno riešutai su rabarbarais taip pat puikiai dera, jeigu vis dar abejojate.
4 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 1 hour 10 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Bendras laikas 1 hour 40 minutes
Kategorija Desertai, Pyragai
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Keptuvė
Kepimo forma
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Stambiai susmulkinkite riešutus ir paskrudinkite juos karštoje sausoje keptuvėje keletą minučių, kol pagels.
  • Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus maždaug 2,5 cm griežinėliais.
  • Sumaišykite tešlą: sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, tada po vieną muškite kiaušinius ir sukite toliau. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais ir įmaišykite viską į tešlą. Galiausiai supilkite pieną, suberkite pusę riešutų ir viską gerai išsukite, kol gausite gražią tešlą.
  • Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Miltų perteklių iškratykite.
  • Sukrėskite tešlą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite rabarbarus, juos lengvai spustelėkite su šaukšto nugarėle į tešlą. Ant viršaus užbarstykite likusius riešutus. Apibarstykite pyrago viršų cukraus pudrą – berkite tiek, kiek norite (aš bėriau daugiau, nes mėgstu pasaldintus rabarbarus).
  • Įkaitinkite orkaitę iki 160 C, pašaukite į ją pyragą, ir viską kepkite maždaug 1 h. arba, kol įbedus medinį pagaliuką, tešla prie jo nelips.
  • Iškepusį pyragą palikite 5 minutėms atvėsti ir patiekite šiltą. Patiekimui tinka graikiškas jogurtas arba plakta grietinėlė.
    Rabarbarų pyragas
Reklama

Pastabos

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Nesunku
  • Šaltinis: Žurnalas Virtuvė Nuo…Iki…, 1-as puslapis
Rabarbarų pyragas su riešutais

Rabarbarų pyragas su riešutais

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų