Go Back
+ servings
Senbernio-Tinginio tortas

Senbernio tortas "tinginys"

Karolina Puodžiūtė
Labai nesunkiai pagaminamas, baliui, galbūt, nelabai tinka, bet nusivežti pas draugus – kaip tik. Nes šis senbernis nesunkiai transportuojams, ir taip lengvai jo nesugadinsi – reikia nebent kumčiu daužyti, kad pasiduotų. Todėl ir senbernis!
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 30 minutes
Papildomas laikas5 hours
Total Time 5 hours 30 minutes
Servings 8 asmenims

Equipment

Kepimo forma apvali
Tarka

Ingredients
  

Instructions
 

  • Į kondensuotą pieną suberkite miltinį ir vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite.
  • Sudėkite į kondensuoto pieno masę išlydytą sviestą, kakavą ir viską gerai išsukite iki vientisos masės. Tada suberkite cukatus ir vėl viską gerai išmaišykite.
  • Sutrupinkite sausainius į mažus gabalėlius, o tada suberkite juos į kakavinę masę. Viską labai gerai išmaišykite ir sukrėskite į apvalią išardomą kepimo formą tortams. Išlyginkite torto paviršių šaukštu.
  • Padėkite tortą šaltai, kad sustingtų – jeigu dėsite į šaldytuvą, prieš tai įdėkite į maišelį, kad neprisigaudytų kvapų. Sakau šį elementarų dalyką todėl, kad kai kurie žmonės, pasirodo, to nežino!!! Pavyzdžiui, mano baba į šaldytuvą buvo padėjusi jau tris mano tortus, ir jie, aišku, prisigaudė baisaus rūkytų dešrų kvapo!!!
  • Praėjus 5-6 valandoms, ištraukite tortą iš apvalios formos, ir, smulkiai sutarkavę šokoladą, apiberkite jais viršų ir šonus. Tik darykite tai mikliai, nes šokoladas tarp rankų greitai tirpsta!
    Senbernio-Tinginio tortas

Notes

Pasiruoškite didelį peilį (senbernis kietas!) ir neškite tortą ant stalo. Skanaus!
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: