Labai nesunkiai pagaminamas, baliui, galbūt, nelabai tinka, bet nusivežti pas draugus – kaip tik. Nes šis senbernis nesunkiai transportuojams, ir taip lengvai jo nesugadinsi – reikia nebent kumčiu daužyti, kad pasiduotų. Todėl ir senbernis!
Į kondensuotą pieną suberkite miltinį ir vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite.
Sudėkite į kondensuoto pieno masę išlydytą sviestą, kakavą ir viską gerai išsukite iki vientisos masės. Tada suberkite cukatus ir vėl viską gerai išmaišykite.
Sutrupinkite sausainius į mažus gabalėlius, o tada suberkite juos į kakavinę masę. Viską labai gerai išmaišykite ir sukrėskite į apvalią išardomą kepimo formą tortams. Išlyginkite torto paviršių šaukštu.
Padėkite tortą šaltai, kad sustingtų – jeigu dėsite į šaldytuvą, prieš tai įdėkite į maišelį, kad neprisigaudytų kvapų. Sakau šį elementarų dalyką todėl, kad kai kurie žmonės, pasirodo, to nežino!!! Pavyzdžiui, mano baba į šaldytuvą buvo padėjusi jau tris mano tortus, ir jie, aišku, prisigaudė baisaus rūkytų dešrų kvapo!!!
Praėjus 5-6 valandoms, ištraukite tortą iš apvalios formos, ir, smulkiai sutarkavę šokoladą, apiberkite jais viršų ir šonus. Tik darykite tai mikliai, nes šokoladas tarp rankų greitai tirpsta!
Notes
Pasiruoškite didelį peilį (senbernis kietas!) ir neškite tortą ant stalo. Skanaus!