Mus rasite
Tortas tinginys
Tinginio tortas "senbernio" @būvis.lt

Receptai

Senbernio tortas “tinginys”

Argi gali būti neskanu tinginys? O šis tortas kaip tik ir yra tinginys, tik kitame pavidale! Aš pati, pavyzdžiui, niekada nebūčiau sugalvojus tinginio transformuoti į tortą, bet pavarčiau senas močiutės knygas ir štai šitą senbernį valgėme savaitę… nei kiek neperdedu! Nes jis toks intensyvus, toks grynuolis, kad atsipjovus mažą, siaurą gabalėlį, jau daugiau nebesinori. Bet paskui po kelių valandų vėl norisi.

Ir dar, pagalvojau, labai tiktų neštis į darbą – padedi kur nors į spintelę ir valgai visą savaitę prie kavos – jis net ir per karščius neištirpsta. Ir labai tinka cukatai, pasirodo! Šis tortas gaunasi labai didelis, tad jei nenorite visą savaitę to paties deserto, darykite iš pusės siūlomų ingredientų kiekio.

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta
  • Šaltinis: Tai labai senas ir autentiškas J. Uginčienės receptas, kurį radau knygoje “Močiutės vaišės”, 192-ajame puslapyje.
Senbernio-Tinginio tortas

Senbernio tortas "tinginys"

Karolina Puodžiūtė
Labai nesunkiai pagaminamas, baliui, galbūt, nelabai tinka, bet nusivežti pas draugus – kaip tik. Nes šis senbernis nesunkiai transportuojams, ir taip lengvai jo nesugadinsi – reikia nebent kumčiu daužyti, kad pasiduotų. Todėl ir senbernis!
5 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 30 minutes
Papildomas laikas5 hours
Bendras laikas 5 hours 30 minutes
Porcijos 8 asmenims

Įrankiai

Kepimo forma apvali
Tarka
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Į kondensuotą pieną suberkite miltinį ir vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite.
  • Sudėkite į kondensuoto pieno masę išlydytą sviestą, kakavą ir viską gerai išsukite iki vientisos masės. Tada suberkite cukatus ir vėl viską gerai išmaišykite.
  • Sutrupinkite sausainius į mažus gabalėlius, o tada suberkite juos į kakavinę masę. Viską labai gerai išmaišykite ir sukrėskite į apvalią išardomą kepimo formą tortams. Išlyginkite torto paviršių šaukštu.
  • Padėkite tortą šaltai, kad sustingtų – jeigu dėsite į šaldytuvą, prieš tai įdėkite į maišelį, kad neprisigaudytų kvapų. Sakau šį elementarų dalyką todėl, kad kai kurie žmonės, pasirodo, to nežino!!! Pavyzdžiui, mano baba į šaldytuvą buvo padėjusi jau tris mano tortus, ir jie, aišku, prisigaudė baisaus rūkytų dešrų kvapo!!!
  • Praėjus 5-6 valandoms, ištraukite tortą iš apvalios formos, ir, smulkiai sutarkavę šokoladą, apiberkite jais viršų ir šonus. Tik darykite tai mikliai, nes šokoladas tarp rankų greitai tirpsta!
    Senbernio-Tinginio tortas
Reklama

Pastabos

Pasiruoškite didelį peilį (senbernis kietas!) ir neškite tortą ant stalo. Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų