Go Back
+ servings
Šokoladinis moliūgų keksas

Šokoladinis moliūgų keksas

Karolina Puodžiūtė
Labai skanus, švelnus ir be galo aromatingas keksas. Moliūgas beveik nesijaučia, o vyrauja šokolado ir apelsino natos. Galima apibarstyti cukraus pudra, bet kadangi mėgstame šokoladą, nusprendžiau papuošti šokoladiniais lapeliais.
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 25 minutes
Cook Time 1 hour
Papildomas laikas20 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes
Servings 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredients
  

Moliūginė tešla:

Šokoladinė tešla:

Ganašas (nebūtina):

Instructions
 

Moliūginė tešla:

  • Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir apelsino žievelę. Įpilkite moliūgų tyrę, aliejų, įmuškite kiaušinį, įdėkite cukraus ir vanilės ekstrakto. Viską išmaišykite, kol gausite vientisa masę.

Šokoladinė tešla:

  • Išplakite sviestą su cukrumi, kol pasidarys puri masė. Įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, vanilės ekstrakto ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Kepimas:

  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir paeiliui pilkite abu tešlos tipus (po 2-3 šaukštus). Kepkite apie 1 valandą 170°C temperatūroje. Paruoštą keksą patikrinkite dantų krapštuku. Atvėsintą keksą galite apibarstyti cukraus pudra arba aplieti ganašu.

Ganašas:

  • Šokoladą, pašildytą pieną ir sviestą sumaišykite dubenyje. Mikrobangų krosnelėje šildykite impulsais po 15 sekundžių, kol ištirps ir taps vientisa masė.
    Šokoladinis moliūgų keksas

Šokoladiniai lapai:

  • Pririnkite švarius, sausai nuvalytus lapus. Ištirpinkite šokoladą iki 30°C, naudodami mikrobangų krosnelę ar garų vonelę. Teptuku užtepkite šokoladą ant lapo apačios. Padėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite visiškai išdžiūti. Vėliau atsargiai nulupkite šokoladą nuo lapų. Papuoškite keksą.

Notes

DUK (Dažnai užduodami klausimai):

  1. Ar galima naudoti šviežią moliūgą vietoj tyrės? Taip, tačiau būtina jį išvirti ir sutrinti iki vientisos tyrės.
  2. Ar galima šokoladinę dalį padaryti be kakavos? Taip, bet tada keksas bus tik moliūginis, be šokoladinio skonio.
  3. Kaip išvengti kekso perkepimo? Kepkite keksą tiksliai nustatytoje temperatūroje ir kepimo metu tikrinkite su dantų krapštuku.
  4. Ar būtina naudoti ganašą? Ne, tai tik papildoma dekoracija, bet ji suteikia daugiau šokoladinio skonio.
Proga Pietums
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: