Mus rasite
Iškeptas šokoladinis moliūgų keksas
Iškeptas šokoladinis moliūgų keksas

Receptai

Šokoladinis moliūgų keksas

 

Šokoladinis moliūgų keksas

Šokoladinis moliūgų keksas

Karolina Puodžiūtė
Labai skanus, švelnus ir be galo aromatingas keksas. Moliūgas beveik nesijaučia, o vyrauja šokolado ir apelsino natos. Galima apibarstyti cukraus pudra, bet kadangi mėgstame šokoladą, nusprendžiau papuošti šokoladiniais lapeliais.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 25 minutes
Gaminimo laikas 1 hour
Papildomas laikas20 minutes
Bendras laikas 1 hour 45 minutes
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Moliūginė tešla:

Šokoladinė tešla:

Ganašas (nebūtina):

Paruošimas:
 

Moliūginė tešla:

  • Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir apelsino žievelę. Įpilkite moliūgų tyrę, aliejų, įmuškite kiaušinį, įdėkite cukraus ir vanilės ekstrakto. Viską išmaišykite, kol gausite vientisa masę.

Šokoladinė tešla:

  • Išplakite sviestą su cukrumi, kol pasidarys puri masė. Įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, vanilės ekstrakto ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Kepimas:

  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir paeiliui pilkite abu tešlos tipus (po 2-3 šaukštus). Kepkite apie 1 valandą 170°C temperatūroje. Paruoštą keksą patikrinkite dantų krapštuku. Atvėsintą keksą galite apibarstyti cukraus pudra arba aplieti ganašu.

Ganašas:

  • Šokoladą, pašildytą pieną ir sviestą sumaišykite dubenyje. Mikrobangų krosnelėje šildykite impulsais po 15 sekundžių, kol ištirps ir taps vientisa masė.
    Šokoladinis moliūgų keksas

Šokoladiniai lapai:

  • Pririnkite švarius, sausai nuvalytus lapus. Ištirpinkite šokoladą iki 30°C, naudodami mikrobangų krosnelę ar garų vonelę. Teptuku užtepkite šokoladą ant lapo apačios. Padėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite visiškai išdžiūti. Vėliau atsargiai nulupkite šokoladą nuo lapų. Papuoškite keksą.
Reklama

Pastabos

DUK (Dažnai užduodami klausimai):

  1. Ar galima naudoti šviežią moliūgą vietoj tyrės? Taip, tačiau būtina jį išvirti ir sutrinti iki vientisos tyrės.
  2. Ar galima šokoladinę dalį padaryti be kakavos? Taip, bet tada keksas bus tik moliūginis, be šokoladinio skonio.
  3. Kaip išvengti kekso perkepimo? Kepkite keksą tiksliai nustatytoje temperatūroje ir kepimo metu tikrinkite su dantų krapštuku.
  4. Ar būtina naudoti ganašą? Ne, tai tik papildoma dekoracija, bet ji suteikia daugiau šokoladinio skonio.
Proga Pietums
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų