Žinojau, kad atvažiuos draugai su savo mažuoju sūneliu, todėl ruošdama mėsą pabijojau patiekti ją sausą, perkepusią, guminę, o tuo pačiu ir pusžalią, su krauju. Kaip ne kaip, ne visi tokie kaip aš. Turguje nusipirkau jautienos nugarinę, nes tik ji vienintelė patraukė mano akį.
Pipirus sugrūskite su šiek tiek druskos, kitą pusę druskos palikite stambiais gabalėliais. Ji maloniai karamelizuosis.
Ištrinkite mėsą, palikite 1 valandai marinuotis.
Įkaitintoje keptuvėje įpilkite lašelį aliejaus, apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, prispaudus, kad gražiai parustų.
Kepkite įkaitintoje iki 120 ℃ orkaitėje 1,5 valandos.
Notes
Nugarinė gavosi sultinga, pilnai iškepusi, su maloniai karamelizavusia druska. Vaikinas kirto riekelę po riekelės, rodė nykštį ir sakė “žiauriai skanu”.